fbpx

Asiatisk tacos med tempeh, mango och avokado

2–3 portioner

Are you tempehted yet? Det är vi. Ge tacofredag en välförtjänt twist och testa en asiatisk tacos med tempeh. Vägen dit är enkel: byt ut färsen mot tacokryddad tempeh och lägg till goda tillbehör som avokado, mango och lime. Eller varför inte göra ännu mer asiatiskt inspirerad och smaksätta tempehn med sesamolja och ljus sojasås? Sanslöst gott kan vi lova!

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock.

Vår tempeh görs på fermenterade sojabönor och har ett högt proteininnehåll – 20g protein per 100g! Den har ett bra tuggmotstånd med en naturell men nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Stek den på hög värme för att få en härligt krispig yta. Tempeh hittas på och kan tas in av Hemköp och Willys. Från och med vecka 11 är den en nyhet även hos ICA och Coop. Mer tempeh åt folket helt enkelt!

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

200 g yipin tempeh naturell
ca ½ påse tacokrydda
olja till stekning
1 avokado
½ mango
rödkål
små tortillabröd

Topping
salsa
lime
koriander
sesamfrön

 

Så gör du:

1. Värm upp en stekpanna med lite olja. Stek tempeh i tacokrydda på medelhög värme tills de får yta.

2. Hacka och skiva tillbehören, servera tillsammans med tempeh i tortillabröd.

3. Toppa med valfri salsa, lime, koriander och sesamfrön. Njut av en riktigt god asiatiskt tacos!

Glöm inte att köpa hem:

Tempeh naturell