Brysselkålsgratäng med alspånsrökt tofu

6 portioner

Vill du servera riktigt god julmat som hela familjen och släkten kan avnjuta? Eller vill du servera grönare rätter för klimatets skull? Då kan du laga vegansk brysselkålsgratäng med alspånsrökt tofu från YiPin. Vi vågar nästan lova att denna går hem hos veganen såväl som vegetarianen och flexitarianen. Prova och njut!

Du behöver:

300 g brysselkål
2 msk rapsolja eller mjölkfritt smör
2 gula lökar
230 g EKO Alspånsrökt Tofu
2 msk majsstärkelse
2,5 dl havre- eller sojamjölk
1,5 dl havre- eller sojagrädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt
vitpeppar

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Ansa och skölj brysselkålen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Häll av vattnet och lägg den brysselkålen i en gratängform.

3. Hacka löken och skär tofun i fina strimlor. Fräs lök och tofu gyllene i smör eller olja. Pudra över majsstärkelse och rör om. Fördela detta över brysselkålen i formen.

4. Koka upp grädde, mjölk och buljong i en kastrull och låt sjuda ihop. Smaka av med salt och vitpeppar.

5. Fördela såsen i formen och gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Alspånsrökt Tofu