fbpx

Buddha bowl med sticky tofu

2 portioner

Under senare år har buddha bowls och tofu blivit riktigt populärt i Sverige – och med all rätt. Det är både hälsosamt och riktigt gott. Dessutom kan denna sallad varieras på alla möjliga sätt. Här har du ett veganskt och enkelt recept på buddha bowl med sticky tofu som inte kräver lång tid i köket.

Tofun tillagas enkelt och får en god smak genom att bara marineras i 15 minuter. Hemligheten till riktigt krispig tofu är att skiva den rätt tunt och låta den få en fin gyllenbrun stekyta. Tofun serveras sedan med härliga grönsaker och pärlcouscous. Därefter ringlar du över en förtrollande god jordnötsdressing som sätter pricken över i:et. Vi är övertygade om att denna smakrika buddha bowl med sticky tofu kan bli din favoritsallad!

Fotot och detta fantastiskt goda recept är skapat av matfotografen och receptkreatören Seyran som driver det inspirerande matkontot @legallyplantbased på Instagram. Där hittar du fler goda, hälsosamma och veganska recept. Kolla in hennes konto och var redo att inspireras till att testa fler växtbaserade recept!

Du behöver:

Marinerad tofu:
230 g YiPin EKO Tofu Naturell tofu
1  msk sojasås
1  msk granatäpplejuice (alt. agavesirap blandat med citronjuice)
1  msk rostad sesamolja
vitpeppar efter smak

Pärlcouscous:
2,5 dl pärlcouscous
1  tsk havssalt
kokande vatten
1  msk rostad sesamolja
1  msk rostade sesamfrön

Grönsaker:
1  romansallad, hackad
125 g lila kål, finhackad
1  liten gurka, skuren i tunna skivor
1  salladslök, finhackad

Jordnötsdressing:
2  msk jordnötssmör
1  msk granatäpplejuice (alt. agavesirap blandat med citronjuice)
2-3  msk kokande vatten
salt efter smak
chiliflakes efter smak

 

Så gör du:

1. Koka pärlcouscous enligt anvisningar på förpackningen. Rensa i kallt vatten, sila och blanda med sesamolja och sesamfrön.

2. Skiva tofun i ca. 1 cm tjocka skivor. Blanda alla ingredienser för tofumarinaden och låt marinera tofun i 15 minuter. Stek på medelvärme på varje sida tills de fått stekyta.

3. Vispa ihop alla ingredienser för jordnötsdressingen i en liten skål, lägg till 1 msk vatten åt gången tills du har en krämig dressing.

4. Skiva grönsaker och lägg dem tillsammans med pärlcouscous på en tallrik. Toppa med tofu och jordnötsdressing, servera och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

230g EKO naturell tofu