fbpx

Bulgursallad med friterad tofu

2 portioner

Bulgursallad med friterad tofu  en enkel, god och fräsch sallad för alla tillfällen. Den är lika god med jordgubbar som med andra bär eller frukt efter säsong. Servera gärna med ramslöksdressing eller balsamico  då vågar vi nästan lova att denna går hem hos veganen såväl som vegetarianen och flexitarianen!

Du behöver:

200 g yipin tofu friterad
1 dl bulgur
150 g grönkål
150 g sockerärtor
1 liter jordgubbar

Så gör du:

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.

2. Ta bort stjälken från grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Täck grönkålen med kokhett vatten i ca 1 min och skölj sedan av med kallt vatten.

3. Skölj av sockerärtorna. Noppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.

4. Stek tofun i ett par minuter så att den får en lätt gyllenbrun stekyta.

5. Blanda allt i en skål och servera direkt.

 

Glöm inte att köpa hem:

200 g tofu friterad