fbpx

Bulgursallad med friterad tofu

2-3 portioner

Bulgursallad med friterad tofu – en enkel, god och fräsch sallad för alla tillfällen. Den är lika god med jordgubbar som med andra bär eller frukt efter säsong. Servera gärna med ramslöksdressing eller balsamico – då vågar vi nästan lova att denna går hem hos veganen såväl som vegetarianen och flexitarianen!

Du behöver:

200 g EKO Friterad Tofu
1 dl bulgur
150 g grönkål
150 g sockerärtor
1 liter jordgubbar

Så gör du:

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.

2. Ta bort stjälken från grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Täck grönkålen med kokhett vatten i ca 1 min och skölj sedan av med kallt vatten.

3. Skölj av sockerärtorna. Noppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.

4. Stek tofun i ett par minuter så att den får en lätt gyllenbrun stekyta.

5. Blanda allt i en skål och servera direkt.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Friterad Tofu