fbpx

Bulgursallad med friterad tofu

2-3 portioner

Bulgursallad med friterad tofu – voilà! En enkel, god och fräsch sallad för alla tillfällen. Passar bra med jordgubbar eller andra bär eller frukt efter säsong. Servera gärna med ramslöksdressing eller balsamico, då vågar vi nästan lova att denna går hem hos veganen såväl som vegetarianen och flexitarianen!

Du behöver:

200 g EKO Friterad Tofu
1 dl bulgur
150 g grönkål
150 g sockerärtor
1 liter jordgubbar

Så gör du:

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.

2. Ta bort stjälken från grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Täck grönkålen med kokhett vatten i ca 1 min och skölj sedan av med kallt vatten.

3. Skölj av sockerärtorna. Noppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.

4. Stek tofun i ett par minuter så att den får en lätt gyllenbrun stekyta.

5. Blanda allt i en skål och servera direkt.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Friterad Tofu