fbpx

Pasta carbonara med alspånsrökt tofu

4 portioner

Pasta carbonara med alspånsrökt tofu seglar in på förstaplats på vår lista över pastarätter! Detta är en underbart god och helt växtbaserad tappning på carbonara. Vi kan nästan garantera att tofuns rökiga smak och krispighet gör denna rätt oemotståndlig för alla – oavsett kosthållning. Servera ihop med en sallad och låt smaklökarna dansa!

Du behöver:

230 g alspånsrökt tofu
2,5 dl havregrädde
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 msk matolja
400 g torr pasta
Salt och peppar

Så gör du:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skär upp tofun i tunna bitar och fräs i matolja eller smör tills de är krispiga.

3. Finhacka löken och fräs tillsammans med tofun tills den är gyllenbrun. Pressa i vitlöken och strö över vetemjöl.

4. Häll i havregrädde och låt sjuda. Smaka av med salt och gärna generöst med svartpeppar.

5. Blanda ner pastan med såsen. Njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Alspånsrökt Tofu