Ceasarsallad med alspånsrökt tofu
2 portioner
Ceasarsallad med alspånsrökt tofu – 100% växtbaserad! Vår alspånsrökta tofu adderar både smak och krispighet till den traditionella favoritsalladen. Den är härligt fräsch och dessutom ett bra val för såväl djur som natur. Servera som lunch och njut!
Du behöver:
230 g yipin tofu alspånsrökt
ca 3 msk matolja
1 romansallad
150 g körsbärstomater
4 msk vegansk majonnäs
2 krm vitlökspulver
½ tsk kaprisjuice
Tillbehör:
krutonger
valfri parmesanost
salt och peppar
Så gör du:
1. Sätt ugnen på 200°C. Skär 3/4 av tofun i ca. 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt. Pensla med olja och grilla i ugnen i 15-20 min.
2. Hacka upp resten av tofun i små bitar och stek på hög värme med mycket olja och salt.
3. Blanda majonnäs, kaprisjuice och vitlökspulver i en skål. Smaka av med salt och peppar.
4. Hacka upp romansallad och tomater, riv parmesanen och lägg i en salladsskål.
5. Lägg i tofun och blanda allt tillsammans med dressingen. Servera och njut!
© YIPIN 2020. ALL RIGHTS RESERVED.