fbpx

Ceasarsallad med alspånsrökt tofu

2 portioner

Ceasarsallad med alspånsrökt tofu – 100% växtbaserad! Den alspånsrökta tofun från YiPin adderar både smak och krispighet till den traditionella favoritsalladen. Den är härligt fräsch och dessutom ett bra val för såväl djur som natur. Servera som lunch och njut!

Du behöver:

230 g EKO Alspånsrökt Tofu
Ca. 3 msk matolja
1  romansallad
150 g körsbärstomater
4 msk vegansk majonnäs
2 krm vitlökspulver
1/2 tsk kaprisjuice
Krutonger
Valfri parmesanost
Salt
Peppar

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 200°C. Skär 3/4 av tofun i ca. 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt. Pensla med olja och grilla i ugnen i 15-20 min.

2. Hacka upp resten av tofun i små bitar och stek på hög värme med mycket olja och salt.

3. Blanda majonnäs, kaprisjuice och vitlökspulver i en skål. Smaka av med salt och peppar.

4. Hacka upp romansallad och tomater, riv parmesanen och lägg i en salladsskål.

5. Lägg i tofun och blanda allt tillsammans med dressingen. Servera och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Alspånsrökt Tofu