fbpx

Chokladmousse med silkestofu och hasselnötskross

4–5 portioner

Minimal effort, ultimat njutning. Det får du med denna ljuvliga och växtbaserade chokladmousse! Denna chokladmousse med silkestofu och hasselnötskross är den perfekta desserten och efterrätten. Det är en krämig mousse med ljuvlig smak av djup mörk choklad som passar hela sällskapet! För vem älskar inte choklad? Dessutom är den otroligt enkel och innehåller få ingredienser.

Silkestofu är den hemliga ingrediensen i detta recept som ger chokladmoussen den perfekta krämiga konsistensen. Det är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Silkestofu är perfekt för att få bakverk och desserter riktigt krämiga och saftiga, och fungera också bra som äggersättning.

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

400 g yipin tofu silkesmjuk
150 g mörk choklad, 70%, tex växtbaserad
2 msk agavesirap
1 nypa salt
 
Tillbehör:
valfri grädde, tex växtbaserad
mörk choklad, 70%
hasselnötter

 

Så gör du:

1. Dela chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad.

2. I en matberedare eller blender, mixa tofun i ca. 30 sek tills slät.

3. Addera övriga ingredienser i matberedaren/blendern tillsammans med den smälta chokladen. Mixa tills slät.

4. Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar. Servera i mindre skålar och toppa med vispad grädde, hackad choklad och hasselnötter!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu silkesmjuk