fbpx

Gul currygryta med tofu

4 portioner

Vad passar väl bättre än en värmande gryta under kyliga höst- och vinterkvällar? Ingenting vill vi påstå! Här har du en gul currygryta med tofu som är smakrik, mustig och lättlagad – och inte minst sagolikt god. Den är också klimatsmart och 100% växtbaserad, vilket betyder att middagen kan serveras till såväl allätare som veganer. Toppen ju!

Grytan blir särskilt god med färdigfriterad tofu. YiPin friterad tofu har ett bra tuggmotstånd och saftigt innehåll som ger grytan det där lilla extra. Dessutom drar den åt sig grytans alla smaker riktigt bra. Friterad tofu kan hittas hos och beställas in av ICA, Coop, Hemköp och Willys.

Testa denna veganska currygryta med tofu och låt dina smaklökar omfamnas av en värmande kram!

Du behöver:

2 x 200 g YiPin friterad tofu
½ gul paprika
½ röd paprika
1 broccoli
2 msk rapsolja
1 msk gul curry, mild
2 msk vetemjöl
4 dl grönsaksbuljong
2 dl växtbaserad grädde
salt och vitpeppar

Tillbehör
färsk persilja
ris

Så gör du:

1. Skär paprika och broccoli i mindre bitar. Värm upp olja i en gryta, lägg i grönsakerna och fräs någon minut.

2. Strö över curryn och blanda runt. Strö över vetemjöl.

3. Tillsätt buljong och grädde och koka upp, sjud i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg ner den friterade tofun i grytan och värm upp. Strö över persilja och servera currygryta med tofu och ris.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Friterad Tofu