fbpx

Färska vårrullar med marinerad tempeh och avokado

3-4 portioner

Are you tempehted yet? Det kommer du i alla fall bli av dessa färska vårrullar med tempeh! Vårrullar, eller sommarrullar som de också kallas, är magiskt gott och otroligt fräscht. Tempeh passar utmärkt som fyllning och har en god nötig smak som passar perfekt med avokado och att doppa i sweet chili-sås eller sojasås. Smaksätt tempehn med sesamolja och ljus sojasås. Otroligt gott kan vi lova!

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick bland annat briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock.

Vår tempeh görs på fermenterade sojabönor och har ett högt proteininnehåll – 20g protein per 100g! Den har ett bra tuggmotstånd med en naturell men nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Stek den på hög värme för att få en härligt krispig yta. Tempeh hittas på och kan tas in av Hemköp och Willys. Från och med vecka 11 är den en nyhet även hos ICA och Coop. Mer tempeh åt folket helt enkelt!

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

200 g yipin tempeh naturell
2 msk ljus sojasås och 1 tsk sesamolja, eller marinera med marinad till tofu och tempeh
rispapper
risnudlar
morötter
rödkål
avokado
coriander

Topping
sesamfrön
sweet chili-sås

Så gör du:

1. Stek tempeh på medelhög värme i sojasås och sesamolja tills den får yta.

2. Tillaga risnudlar enligt anvisningar på förpackningen. Strimla alla grönsaker.

3. Blöt ett rispapper åt gången i en stor skål med kokat vatten. När det mjuknat, lägg över på en tallrik: lägg i alla ingredienser, rulla och vik in kanterna.

4. Servera dina färska vårrullar med sweet chili-sås och toppa med sesamfrön. Njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tempeh naturell