fbpx

Fetaost på tofu

1 burk x 0,75 L

Det är enkelt att göra egen vegansk fetaost på tofu! Med detta recept förgyller du vilken sallad som helst med en fräsch och god grekisk smak och bra konsistens. Med tofun tillför du dessutom mycket näring och höga 14g protein per portion! Färdig vegansk fetaost som görs på kokosolja är nämligen ofta näringsfattigt och saknar protein.

Tofun marineras enkelt i en god fetaost-inspirerad marinad och drar till sig smaken riktigt bra om den får ligga och dra sig i cirka två dagar innan servering. Din fetaost på tofu håller sig därefter upp emot en vecka i kylskåp.

Tips för konsistens! Med 230g tofu naturell (extra fast) kan du göra din fetaost direkt och får en bra fast konsistens på vegansk fetaost. Om du däremot väljer en något mjukare tofu, till exempel vår 400g tofu naturell, så mår den bra av att pressas på vatten en stund innan den läggs i marinaden. Du hittar 230g yipin tofu naturell (extra fast) i vegokyldisken hos ICA.

Recept och foto är skapat av Sofia Klasson, en fantastisk receptkreatör som driver Vågavegan, en vegansk matblogg och Instagram fylld av recept. Vi blir alltid så inspirerade, så se till att kolla in hennes kanal du också! Du hittar henne på @vågavegan och vagavegan.se.

Utforska gärna även vårt receptarkiv och vår Instagram för mer inspiration. Smaklig spis!

Du behöver:

230 g yipin tofu naturell
ca 3 dl olivolja
ca ½ msk flingsalt
1 vitlöksklyfta
½ tsk vitvinsvinäger
1 tsk chiliflakes
½ tsk torkad dragon
½ tsk torkad oregano
¼ tsk torkad basilika
juice och zest från ¼ citron

 

 

Så gör du:

1. Extra fast 230g tofu naturell: Dela tofun i små kuber.

Vår 400g tofu naturell bör pressas på vatten en stund innan den kuberas. Då lägger du tofun i en ren kökshandduk mellan två skärbrädor och något tungt på så vätska pressas ut. Låt ligga minst 30 min.

2. Pressa vitlöken och blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en burk som rymmer ca 0,75 L.

3. Häll ned tofun i marinaden och blanda. Låt burken stå försluten i minst 2 dagar innan servering.

Glöm inte att köpa hem:

230 g Tofu naturell, extra fast