fbpx

Fräsch sallad med tofu

2 portioner

Här har du en fräsch sallad med tofu, bulgur och machésallad. Om du vill slänga ihop en härlig sallad fylld med protein och smak så har du alltså kommit rätt. Tofun är marinerad med apelsin och genom att steka eller ugnsbaka tofun får den en krispig yta. Variera övriga ingredienser precis som du vill, gärna efter säsong; byt ut granatäpplekärnor vid somriga dagar med till exempel vattenmelon eller jordgubbar.

Tips! Servera denna sallad med tofu som tillbehör på grillningen, eller som en matig lunch. Den passar perfekt att äta kall och till exempel att ta med på picknick.

Välj gärna yipin extra fast naturell tofu som är lättlagad och steks krispig på ett kick. Låt den marineras en stund innan tillagning för att få en djup apelsinsmak, och stek gärna sedan i marinaden. Du hittar 230 g yipin tofu naturell (extra fast) i vegokyldisken hos ICA.

Sugen på att prova fler växtbaserade recept och goda sallader? Utforska vårt receptarkiv och vår Instagram. Smaklig spis!

Du behöver:

230 g yipin tofu naturell
2  port. bulgur
svartpeppar
örtsalt
saft från ½ apelsin
1  msk rapsolja
1  salladsmix påse (frisé & mâche)
1  hyvlad morot
1  näve hackade pistagenötter
1  granatäpple
3  msk tahini

 

 

Så gör du:

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Salta och smaka av.

2. Hyvla moroten med en potatisskalare och kärna ur granatäpplet.

3. Mixa ihop apelsinsaft, olja, örtsalt och svartpeppar. Skär tofun i ca. 1 cm tjocka skivor, pensla över apelsinmarinaden. Låt marinera en stund i kylskåp om tid finns, det ger djupare smak.

4. Stek eller grilla tofun på hög värme tills den har fått en härlig grillyta.

5. Blanda bulgur, salladsmix och morötter. Lägg på tofun och toppa med granatäpple, pistagenötter och tahini. Njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g Tofu naturell, extra fast