fbpx

Griljerad alspånsrökt tofu – vegansk julskinka

Vegetariskt eller veganskt alternativ till julskinka i jul? Här har du den ultimata växtbaserade rätten till årets julbord! Griljera alspånsrökt tofu och få en lättlagad, riktigt god och vegansk julskinka som hela familjen och släkten kan njuta av. Hitta mer förtrollande goda julrecept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv. För helt växtbaserad: välj en vegansk matlagningsgrädde.

yipin tofu alspånsrökt är en svensktillverkad storfavorit. Den har en god kombination av rökig smak och umami med en extra fast konsistens. Du hittar den på ICA, Hemköp, Willys och Coop.

Du behöver:

230 g yipin tofu alspånsrökt
1 msk senap, grovkornig söt
1 msk valfri matgrädde, ex växtbaserad
1 tsk socker
½ dl ströbröd
hela nejlikor

 

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper.

2. Rör ihop senap, socker, matgrädde och ½ msk av ströbrödet. Bred ut blandningen runt om hela tofun. Strö över resten av ströbrödet och stick ner nejlikor på toppen

3. Griljera i ugnen i 10–15 min. Skär vegansk julskinka i skivor och servera.

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu alspånsrökt