fbpx

Grönkålssallad med granatäpple, apelsin och krispig tofu

2–4 portioner

Här är en riktigt god och fräsch grönkålssallad som är full av smak – apelsin, crunchy granatäpplekärnor och apelsinmarinerad tofu med det perfekta krispet. Och såklart riktigt god grönkål som du masserar med olivolja och en apelsinvinegrette. Mums.

Grönkålssallad platsar på matbordet under jul och nyår, men också till vardags under andra tider av året. Testa och låt hela familjen njuta! Hitta fler förtrollande goda julrecept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

230 g yipin naturell tofu är en extra fast nyhet i vegokyldisken och kan hittas på och beställas in av ICA. Den är fastare än vår 400 g naturell tofu och därför ännu mer lättlagad. Likt våra övriga produkter är också den svensktillverkad i Vallentuna utanför Stockholm, gjord på ekologiska sojabönor odlade inom EU.

Du behöver:

230 g yipin tofu naturell
100 g grönkål
1 äpple
1 apelsin
1 granatäpple
½ dl russin
1 dl valnötter

Marinad
olivolja
apelsinskal och saft från ½ apelsin
1 tsk riven ingefära
salt och peppar

Dressing
apelsinsaft från ½ apelsin
olivolja och vinäger efter behag
salt och peppar

 

Så gör du:

1. Tärna tofun och blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i tofun så den täcks av marinad. Låt stå minst 15 min i kylskåp.

2. Dela grönkål, äpple och apelsin. Kärna ur granatäpplet. Lägg allt i en stor skål tillsammans med russin och valnötter.

3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek den marinerade tofun gyllenbrun.

4. Blanda ihop ingredienser till marinaden och häll över/massera in i salladen.

5. Lägg ner tofun i salladen och servera!

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g Tofu naturell, extra fast