fbpx

Grönkålssallad med granatäpple och apelsintofu

2–4 portioner

Här är en fantastiskt god och fräsch grönkålssallad med granatäpple och apelsin. Knepet för att få till den perfekta salladen är att addera krispig apelsinmarinerad tofu. Tofun bidrar till riktigt god smak och högt protein, och inte minst det perfekta krispet. Marinaden är enkel, allt du behöver är i princip naturell tofu, apelsin, olja och ingefära. Lätt som en plätt! Grönkålen blir också magiskt god genom att masseras med olivolja och en apelsinvinegrette. Mums.

Grönkålssallad med granatäpple och apelsintofu platsar perfekt på matbordet under jul och nyår, men också till vardags under andra tider av året. Den är helt vegansk och kan njutas av hela familjen! Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

230 g yipin naturell tofu är extra fast och du kan hitta den i vegokyldisken på ICA. Den är fastare än vår 400 g naturell tofu och därför ännu mer lättlagad. Likt våra övriga produkter är också den svensktillverkad i Vallentuna utanför Stockholm, gjord på ekologiska sojabönor odlade inom EU.

Du behöver:

230 g yipin tofu naturell
100 g grönkål
1 äpple
1 apelsin
1 granatäpple
½ dl russin
1 dl valnötter

Marinad
olivolja
apelsinskal och saft från ½ apelsin
1 tsk riven ingefära
salt och peppar

Dressing
apelsinsaft från ½ apelsin
olivolja och vinäger efter behag
salt och peppar

 

Så gör du:

1. Tärna tofun och blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i tofun så den täcks av marinad. Låt stå minst 15 min i kylskåp.

2. Dela grönkål, äpple och apelsin. Kärna ur granatäpplet. Lägg allt i en stor skål tillsammans med russin och valnötter.

3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek den marinerade tofun gyllenbrun.

4. Blanda ihop ingredienser till marinaden och häll över/massera in i salladen.

5. Lägg ner tofun i salladen. Voila! Nu är din grönkålssallad med granatäpple och apelsintofu redo att avnjutas.

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g Tofu naturell, extra fast