fbpx

Hemgjord vegansk pizza med tofu och färska örter

2 pizzor

Att laga pizza hemma är underskattat, det är i många fall ännu godare än köpt pizza tycker vi. Speciellt om du har riktigt god topping (som denna pizza såklart har!). Detta recept är på en hemgjord vegansk pizza med örtmarinerad tofu, zucchini och paprika som toppas med färsk basilika. Tips! Tofun får det perfekta krispet när den skivas tunt och läggs överst på pizzan.

I receptet ingår en hemgjord och smakrik tomatsås med vitlök. Om du har tid så gör det väldigt stor skillnad om du har en egenlagad tomatsås som bas. Det gör att pizzan får det där lilla extra. Du kan självklart också laga din egen pizzadeg. För att göra receptet helt veganskt, se till att du väljer en vegansk variant på riven ost.

Vår nyhet tofu örtmarinerad är ekologisk och lanserades under våren 2020. Den är riktigt bra i italienska rätter då den har en fyllig smak av basilika och timjan – dessutom svensktillverkad i Vallentuna, som alltid. Du hittar den hos ICA, Hemköp och Willys. 

Du behöver:

230 g YiPin tofu örtmarinerad
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
matfett till stekning
400 g krossade tomater
1 msk oregano
salt och peppar
½ zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
färdigköpt pizzadeg
valfri ost
färsk basilika

 

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225° C.

2. Hacka gul lök och hetta upp en liten gryta med matfett. Stek löken tills genomskinlig tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.

3. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt och peppar i grytan. Rör om och låt koka i 10–15 minuter på låg värme.

4. Dela zucchini, paprika och tofu i tunna skivor, hacka rödlök. Kavla ut pizzadegen, bred över tomatsås och toppa därefter med ost, zucchini, rödlök och tofu. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–15 min.

5. Toppa pizzorna med färsk basilika och servera!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu örtmarinerad