fbpx

Vegansk janssons frestelse

6 portioner

Vill du servera traditionell julmat som hela familjen och släkten kan avnjuta? Eller vill du servera grönare julmat för klimatet? Då kan du göra vegansk janssons frestelse med alspånsrökt tofu från YiPin istället för ansjovis. Vi kan nästan lova att denna går hem hos veganen såväl som vegetarianen och flexitarianen!

Du behöver:

230 g alspånsrökt tofu
2 gula lökar
2 msk mjölkfritt smör
0,5 tsk malen kryddpeppar
750 g potatis, mjölig sort
2,5 dl havregrädde (13 %)
2 krm malda kryddnejlikor
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
0,5 dl ströbröd
3 msk mjölkfritt smör

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 200°C. Skär tofun i tunna stavar. Skala och skiva löken tunt och stek den mjuk i margarinet. Tillsätt tofun och stek ytterligare någon minut. Krydda med kryddpeppar. Ställ åt sidan.

2. Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Varva potatisen med tofu och lök i en ugnssäker form.

3. Vispa ihop havregrädde och kryddor och häll detta i formen. Strö över ströbröd och klicka ut smöret över gratängen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

4. Vid servering, strö över klippt persilja.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Alspånsrökt Tofu