fbpx

Jordnötsnudlar med tofu och grönsaker

4 portioner

Jordnötsnudlar med tofu och grönsaker – en garanti för stående ovationer! Vi är nästan övertygade om att denna rätt är perfekt för att konvertera en eventuell tofuskeptiker till tofufantast. Denna bowl är inte bara otroligt god, den är också enkel att laga och kräver inte lång tid i köket.

Tofun kan med fördel stekas gyllene och krispig och som tillsammans med jordnötssåsen blir härligt smakrik. Pricken över i:et är hinten av lime och knapriga cashewnötter vid servering, mums! För att tofun ska få ett extra krispigt resultat tipsar vi om att använda vår nylanserade och extra hårda 230 g YiPin naturell tofu, samt pressa enligt recept.

Recept och foto är taget av “Pralinsystrarna” Linda och Jenny. Du hittar fler underbara recept av dem på deras Instagram @pralinsystrarna och matblogg på foodfolder.se/pralinsystrarna.

Du behöver:

230 g YiPin naturell tofu
150 g glasnudlar
1 dl cashewnötter
1-2 nypor salt
2 msk olivolja
2 morötter
1 röd paprika
250 g rödkål
1 dl solrosskott

Jordnötssås:

1 vitlöksklyfta
5 msk jordnötssmör
4 msk vatten
2 msk japansk ljus soja
1-2 msk sirap
1 msk sesamolja
1 pressad lime
2 krm salt

 

 

Så gör du:

1. Jordnötssås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser och vispa till en slät sås. Smaka av med salt.

2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda nudlarna med hälften av jordnötssåsen så det blir helt täckta.

3. Pressa ur vätskan ur tofun med en ren kökshandduk. Skär tofun i tärningar.

4. Grovhacka cashewnötter och rosta dem i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg nötterna åt sidan.

5. Stek tofun i en panna med olivolja . Blanda sedan tofun med resten av jordnötssåsen. Rör om så allt blir täckt.

6. Skala och finstrimla alla grönsaker.

7. Fördela nudlarna i skålar och lägg på den stekta tofun och grönsakerna i små delar.

8. Toppa med rostade cashewnötter, chiliflakes, pressade limeklyftor och färsk koriander om önskas.

 

Glöm inte att köpa hem:

230g EKO naturell tofu