fbpx

Bulgursallad med friterad tofu

2 portioner

En somrig och kall bulgursallad med friterad tofu – enkel och fräsch för alla tillfällen! Den är lika god med jordgubbar som med andra bär eller frukt, och du väljer själv om du vill använda grönkål eller till exempel färsk spenat. Välj gärna råvarorna efter säsong.

Vår färdigfriterade tofu står som stjärnan i rätten, som tillför magiskt gott krisp och hög proteinhalt. Stek den i lite olja precis innan servering för att få till den ultimata konsistensen.

Tips! Servera kall bulgursallad gärna med ramslöksdressing eller balsamico – då vågar vi nästan lova att denna går hem hos veganen såväl som vegetarianen och flexitarianen!

Hitta fler förtrollande goda recept och fräscha sallader på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

200 g yipin tofu friterad
1 dl bulgur
150 g grönkål eller spenat
150 g sockerärtor
1 liter jordgubbar

Så gör du:

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.

2. Ta bort stjälken från grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Täck grönkålen med kokhett vatten i ca 1 min och skölj sedan av med kallt vatten. Det går också bra att byta grönkål mot färsk spenat, då krävs ingen förberedelse.

3. Skölj av sockerärtorna. Noppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.

4. Stek frtofun i ett par minuter så att den får en lätt gyllenbrun stekyta.

5. Blanda allt i en skål och servera. Njut av en somrig och kall bulgursallad!

 

Glöm inte att köpa hem:

tofu friterad