Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin friterad tofu
  • 1 ½ dl bulgur
  • 3 dl tärnad vattenmelon
  • ½ gurka
  • ½ rödlök
  • valfri blandsallad
  • 150 g valfri fetaost
  • salt och peppar

 

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk färskpressad citron eller lime
  • 1 cm färsk riven ingefära
  • salt och peppar

 

Tillbehör

  • färsk bladpersilja
  • valnötter

Tips!

Köp Yipin friterad tofu online hos ICA, Hemköp eller Coop.

 

Så gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
  2. På medelhög värme, stek tofun i neutral olja i ca 5 minuter, tills den får en gyllene och krispig yta. Under tiden, blanda dressingen i en skål.
  3. Skär gurka och vattenmelon i kuber samt rödlök i smala skivor och lägg i en stor skål tillsammans med valfri sallad och bulgur. Blanda ihop med dressingen.
  4. Blanda härefter ned den stekta tofun, smula ned fetaost och toppa med hackad persilja och valnötter.
  5. Njut av en fräsch kall bulgursallad!

 

Friterad tofu <3 kall bulgursallad

Visst var det fräscht och gott? Det här är en klockren sallad på varma och soliga dagar som dessutom är fullt av näring och protein. Ja, vår friterade tofu innehåller hela 17 g protein per 100 g!

Vi rekommenderar att servera kall bulgursallad som fräscht tillbehör till en större måltid, eller som två större portioner i sig. Den går utmärkt att göra salladen både glutenfri och vegansk genom att välja en glutenfri bulgur och vegansk fetaost.

 

Vår färdigfriterade tofu tillagas bäst i stekpanna på medelhög värme. Stek den gyllene i några minuter precis innan servering så tillför du ett magiskt gott krisp i såväl sallader som grytor och wok.