fbpx

Klassisk inlagd tofusill

Klassisk inlagd tofusill! Ett växtbaserat alternativ till traditionell inlagd sillI med smaker av purjolök, morot och rödlök. Gott, enkelt och ett måste på midsommarbordet och andra festliga högtider! Med denna sill kan buffén göras lite mer inkluderande – den passar alla oavsett kosthållning. Dessutom är vi övertygade om att såväl allätaren, veganen och den som annars inte gillar sill kommer att uppskatta den.  Utöka buffén i år med den nya trendiga sillen – helt utan sill!

Varför inte passa på att testa fler tofusillar när du ändå håller på? Fler goda sillar finns i vårt receptarkiv.

Du behöver:

230 g YiPin tofu naturell
6 dl vatten
1 dl ättikssprit
1 dl socker
1 morot
1 rödlök
1 dl saltgurka
ca 10 cm skivad purjolök
1 msk senapsfrön
dill till garnering

 

Så gör du:

1. Koka upp vattnet och blanda med socker och ättiksprit. Låt svalna.

2. Hacka och skiva rödlök, morot, purjolök och saltgurka. Skär tofun i rektangulära skivor.

3. Blanda alla ingredienser i en skål eller burk.

4. Förvara i kylskåp under natten så är den klar till servering dagen efter.

Glöm inte att köpa hem:

230g EKO Naturell Tofu