fbpx

Klassisk inlagd tofusill

Klassisk inlagd tofusill är ett växtbaserat alternativ till traditionell inlagd sillI med smak av purjolök, morot och rödlök. Det är både gott och enkelt och är perfekt att servera på midsommarbuffén eller andra festliga högtider. Med denna sill kan du göra buffén både grönare och mer inkluderande då den passar de allra flesta oavsett kosthållning. Dessutom är vi övertygade om att den som annars inte gillar sill kommer att uppskatta tofusill. Prova och njut!

För extra fast konsistens på din tofusill rekommenderar vi vår extra fasta naturella tofu som finns i storlek 230g. Tofun är svensktillverkad och görs på ekologiska sojabönor odlade i EU.

Passa på att testa fler varianter på tofusill till buffén! Prova även vårt goda recept på vegansk skärgårdssill! Fler högtidliga recept hittar du i vårt receptarkiv och på vår Instagram.

Du behöver:

230g yipin tofu naturell
6 dl vatten
1 dl ättikssprit
1 dl socker
1 morot
1 rödlök
1 dl saltgurka
ca 10 cm skivad purjolök
1 msk senapsfrön
dill till garnering

 

Så gör du:

1. Koka upp vattnet och blanda med socker och ättiksprit. Låt svalna.

2. Hacka och skiva rödlök, morot, purjolök och saltgurka. Skär tofun i rektangulära skivor.

3. Blanda alla ingredienser i en skål eller burk.

4. Förvara din tofusill i kylskåp under natten så är den klar till servering dagen efter. Mums!

Glöm inte att köpa hem:

230g tofu naturell (extra fast)