fbpx

Pastagratäng med örtmarinerad tofu och soltorkade tomater

6 portioner

Om du bara fick välja ett livsmedel eller maträtt att äta för resten av livet… då landar svaret på pasta, eller hur? Denna pastagratäng är värd stående ovationer. Den är krämig, ostig, smakrik och krispig på samma gång! Krispet får du av den örtmarinerade tofun som steks innan den läggs i gratängen. Prova denna pastagratäng snarast, du kommer inte ångra dig!

Tips! Tofun får en härligt krispig yta när den skivas tunt. Vår nyhet tofu örtmarinerad är ekologisk och lanserades under våren 2020. Den är riktigt bra i italienska rätter då den har en fyllig smak av basilika och timjan – dessutom svensktillverkad i Vallentuna, som alltid. Du hittar den hos ICA, Hemköp och Willys. 

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

230 g yipin tofu örtmarinerad
400 g penne pasta
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 dl växtbaserad mjölk
1 Vitlöksklyfta
1 dl hackade soltorkade tomater
salt och peppar
2 dl valfri riven ost, tex växtbaserad
ev. valfri mozzarella

Tillbehör:
färsk basilika

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 180°C.

2. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär tofun i tunna kvadrater. Värm på en stekpanna med olja och stek tofun på medelhög värme tills den fått yta.

3. När pastan kokat klart, häll av pastavattnet. I kastrullen, tillsätt matlagningsgrädde, mjölk, vitlök, soltorkade tomater samt salt och peppar. Vänd till sist ner hälften av osten och rör om i några minuter på medelhög värme på spisen.

4. Blanda i ¾ av den stekta tofun i pastan och häll ned allt i en ugnsfast form. Toppa med resten av osten och tofun. Valfritt: toppa även med några skivor mozzarella. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

5. Servera din pastagratäng varm och toppa med färsk basilika!

Glöm inte att köpa hem:

Tofu örtmarinerad