fbpx

Krämig tomatpasta med örtmarinerad tofu

2 portioner

Krämig tomatpasta med örtmarinerad tofu – mums! Ett måste att prova för pastaälskaren, och vem är inte det undrar vi? Den är både god, krämig och smakrik, och dessutom enkel att laga! Vår örtmarinerade tofu har nyligen lanserats och låter smaklökarna åka på en klimatsmart semester till Italien. Receptet går att göra helt växtbaserat genom att välja en vegansk variant av parmesanost. Smaklig måltid!

Du behöver:

230 g EKO örtmarinerad tofu
2 port. tagliatelle
2 msk olivolja
300 g pastasås (tomat)
Körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
Färsk basilika
Valfri parmesanost (ex vegansk)
Pinjenötter
Svartpeppar
Salt

Så gör du:

1. Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skär tofun i ca. 1 cm tjocka skivor. Stek eller grilla på hög värme med olivolja tills den fått en krispig yta. Lägg undan tofun och rosta pinjenötterna.

3. Stek körsbärstomater i olivolja och pressa ned vitlöksklyftan. Häll i pastasås och puttra i ca. 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanda i pastan och rör om ordentligt. Servera med örtmarinerad tofu och pinjenötter.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Örtmarinerad Tofu