fbpx

Krämig tomatpasta med örtmarinerad tofu

2 portioner

Krämig tomatpasta med örtmarinerad tofu – mums! Ett måste att prova för pastaälskaren, och vem är inte det undrar vi? Den är både god, krämig och smakrik, och dessutom enkel att laga! Vår örtmarinerade tofu har nyligen lanserats och låter smaklökarna åka på en klimatsmart semester till Italien. Receptet går att göra helt växtbaserat genom att välja en vegansk variant av parmesanost. Smaklig måltid!

Vår nyhet tofu örtmarinerad är ekologisk och lanserades under våren 2020. Den är riktigt bra i italienska rätter då den har en fyllig smak av basilika och timjan – dessutom svensktillverkad i Vallentuna, som alltid.

Du behöver:

230 g tofu örtmarinerad
2 msk olivolja
pinjenötter
300 g pastasås (tomat)
körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Tillbehör:
tagliatelle
valfri riven parmesan
färsk basilika

Så gör du:

1. Skär tofun i ca. 1 cm tjocka skivor. Stek eller grilla på hög värme med olivolja tills den fått en krispig yta. Lägg undan tofun och rosta pinjenötterna.

2. Stek körsbärstomater i olivolja och pressa ned vitlöksklyftan. Häll i pastasås och puttra i ca. 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda i pastasåsen i kokt pasta och rör om ordentligt. Servera med örtmarinerad tofu, parmesan, basilika och pinjenötter.

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu Örtmarinerad