fbpx

Krämig vegansk dipp med silkestofu

Krämig vegansk dipp med smak av vitlök och sambal oelek. Hur gott låter inte det? Det speciella med denna sås är att den är gjord med silkestofu som bas. Ja, det är sant! Silkesmjuk tofu är perfekt att använda som bas i såser och är ett kalorisnålt och proteinrikt alternativ till créme fraiche eller majonnäs. Den blir härligt krämig om den mixas väl och är naturell i sin smak, vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. En magiskt god vegansk dipp får du om du följer receptet nedan. Servera den som sås till grillningen, till rostad potatis och biffar, eller som dipp till sötpotatispommes eller chips. Mums!

Foto och recept är skapat av Maia som har en Instagram med fantastiskt inspirerande växtbaserad mat- och bakinspiration. Du hittar fler av hennes goda recept på @vegangladmat.

Vad är silkesmjuk tofu? Jo, silkestofu är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Det är en mångsidig tofu som gör allt i sin väg magiskt krämigt och är perfekt att använda som bas i såväl matlagning, bakning som desserter. 

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

300 g yipin tofu silkesmjuk
1 dl naturell soyghurt, osötad
2 msk ketchup
½ tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk vitvinsvinäger
½ tsk sojasås
salt & peppar

Så gör du:

1. Mixa silkestofun helt slät med stavmixer.

2. Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3. Servera som sås eller dipp till exempelvis potatis eller sötpotatispommes. Njut av krämigheten!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu silkesmjuk