Recept från Linas matkasse
30 min |4 portioner

Du behöver

Krispig tofu

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • majsstärkelse
  • 2 msk olja

Soja- och ingefärssås

  • 1 bit ingefära, skalad och finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 100 g shiitake, halverade
  • ½ förp salladslök, finstrimlad
  • ½ tsk chili flakes
  • 1 ¾ msk socker
  • ½ dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk olja

Pak choi

  • 300 g pak choi
  • 1 päron
  • olja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • ¾ förp mandelspån
  • 3 ½ dl jasminris

Tips!

Köp Yipin fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen
  2. Rosta mandel i en torr stekpanna tills den är gyllenbrun. Lägg över i en skål.
  3. Krispig tofu: Skär tofun i stora tärningar, ca 24 st. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd tofutärningarna i. Stek den panerade tofun i en stekpanna med olja. Den ska bli gyllenbrun och krispig. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  4. Soja- och ingefärssås: Fräs vitlök och ingefära i olja i en ny wok eller stekpanna. Pudra över majsstärkelse och socker. Tillsätt japansk soja och vatten. Låt sjuda 3-4 min tills såsen fått en simmig konsistens.
  5. Pak choi: Skär pak choi och päron i avlånga klyftor, 4-6 st per pak choi och 8 st av päronet. Torka ur stekpannan som du stekte tofu i, tillsätt lite olja och fräs pak choi 1-2 min. Tillsätt päron och stek allt ytterligare 1 min. Krydda med salt och vitvinsvinäger. Lägg upp på ett fat och toppa med hälften av den rostade mandeln.
  6. Blanda ner den stekta tofun och shiitakesvamp i sojasåsen. Låt koka ihop 1-2 min. Krydda med chili flakes. Toppa med salladslök och resten av den rostade mandeln.
  7. Servera din krispiga tofu med pak choi och jasminris.

 

Detta recept med tofu och pak choi kommer från Linas matkasse. De använder Yipin fast tofu naturell som blir extra god och krispig när den steks i maizena.