fbpx

Krispig tofu med pak choi

4 portioner

Krispig tofu med pak choi, shiitake och rostad mandel – kan det bli annat än en succé? Nej, det tror vi inte! Det här receptet är 100% växtbaserat och något som du verkligen borde prova. Tofun blir härligt krispig och serveras med goda smaker som mandel, vitlök, ingefära, päron och shiitake. En garanterad dans för smaklökarna.

Receptet kommer från Linas matkasse.

Du behöver:

¾ förp mandelspån
3 ½ dl jasminris

Soja- och ingefärssås
1 bit ingefära, skalad och finhackad
4 klyftor vitlöksklyftor, finhackade
100 g shiitake, halverade
½ förp salladslök, finstrimlad
½ tsk chili flakes
1 ¾ msk socker
½ dl japansk soja
1 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
1 msk olja

Pak choi
300 g pak choi
1 st päron
olja
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Tofu
400 g YiPin naturell tofu
majsstärkelse
2 msk olja

Så gör du:

1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen

2. Rosta mandel i en torr stekpanna tills den är gyllenbrun. Lägg över i en skål.

3. Tofu: Skär tofun i stora tärningar, ca 24 st. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd tofutärningarna i. Stek den panerade tofun i en stekpanna med olja. Den ska bli gyllenbrun och krispig. Låt rinna av på lite hushållspapper.

4. Soja- och ingefärssås: Fräs vitlök och ingefära i olja i en ny wok eller stekpanna. Pudra över majsstärkelse och socker. Tillsätt japansk soja och vatten. Låt sjuda 3-4 min tills såsen fått en simmig konsistens.

5. Pak choi: Skär pak choi och päron i avlånga klyftor, 4-6 st per pak soi och 8 st av päronet. Torka ur stekpannan som du stekte tofu i, tillsätt lite olja och fräs pak soi 1-2 min. Tillsätt päron och stek allt ytterligare 1 min. Krydda med salt och vitvinsvinäger. Lägg upp på ett fat och toppa med hälften av den rostade mandeln.

6. Blanda ner den stekta tofun och shiitakesvamp i sojasåsen. Låt koka ihop 1-2 min. Krydda med chili flakes. Toppa med salladslök och resten av den rostade mandeln.

7. Servera crispy tofu med pak choi och jasminris.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Naturell Tofu