fbpx

Marinerad tofu med mandel och kokosris

2 portioner

Vad är bättre än krispig och smakrikt marinerad tofu? Nöthing! Ha-ha, den enda som skrattar: göteborgaren i rummet. Oavsett om du tyckte det var kul eller inte så är detta recept på mandeltofu med kokosris något som du måste prova. Det är lättlagat och fantastiskt gott där tofun smaksätts med mandelsmör som ger den en härligt nötig smak. För att få till det härliga krispet används en extra fast tofu som ugnsbakas i marinaden tills den får en gyllene yta. Perfekt vardagsmat när du vill spendera lite tid i köket, och dessutom vill äta klimatsmart och 100% växtbaserat! 

Låt tofun stå sig en stund i mandelmarinaden för att ge den en djupare smak. Välj extra fast naturell tofu så drar den också till sig smakerna ännu bättre; en enkel riktlinje är att ju fastare tofun är desto mer smak får den. 

230 g yipin naturell tofu är en extra fast tofu som finns i vegokyldisken hos ICA. Likt våra övriga produkter är också den svensktillverkad i Vallentuna utanför Stockholm, gjord på sojabönor odlade inom EU.

Sugen på att prova fler recept på marinerad tofu? Utforska vårt receptarkiv och vår Instagram. Smaklig spis!

Du behöver:

230 g yipin tofu naturell
3 msk mandelsmör
2 tsk agavesirap eller annan sötning
1 vitlöksklyfta
1 msk limejuice
salt och peppar
½ broccolihuvud
olja
2 dl ris
1/2 dl kokosmjölk

 

Så gör du:

1. Tärna tofun i ca 1 ½ cm stora kuber. I en skål, blanda mandelsmör, sötning, pressad vitlök och limejuice. Smaka av med salt och peppar.

2. Lägg i tofun i marinaden och se till att alla kuber täcks. Låt stå i minst 30 min i kylskåp, gärna längre.

3. Värm ugnen till 200°C. Dela broccoli och lägg på en ugnsplåt tillsammans med den marinerade tofun. Drilla över lite olja på broccolin. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 min, eller tills tofun fått en krispig gyllene yta. Spara gärna överbliven marinad, värm upp på låg värme och använd som sås vid servering.

4. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. När riset nästan är klart, blanda i kokosmjölken och låt värmas upp. Servera med tofun och broccolin!

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g Tofu naturell, extra fast