fbpx

Matig tofubowl

2 portioner

Matig tofubowl – en skål full av protein med ett stänk regnbåge. Den är inte bara hälsosam och enkel att göra, den är också otroligt god och erbjuder en rad olika smaksensationer. Denna sallad garanterar en lyckad lunch! Receptet och fotot är taget av Sophie Björkman. Du hittar fler av hennes goda recept på hennes instagram @sophiiebjorkman och matblogg på mordernalivet.se

Du behöver:

230g YiPin naturell tofu
4 msk soja
1 vitlöksklyfta
chiliflakes efter smak
ingefära
1 cm picklad rödkål (köpt eller egenpicklad)
kikärtor
sojabönor
champinjoner
rödkål
rädisor
olja att steka i

 

 

Så gör du:

1. Pickla rödkålen enligt valfritt recept. Pickla gärna någon timme innan servering så rödkålen hinner få en fin rosa färg.

2. Skiva champinjonerna tunt (helst med en mandolin).

3. Dela den naturella, extra fasta tofun i mindre tärningar. Blanda den tärnade tofun med svamp, soja, ingefära, vitlök och chiliflakes och låt blandningen stå i kylen ett tag (minst 30 min). Stek allting gyllenbrunt på medelhög värme och i olja.

4. Servera din tofubowl i en skål. Toppa med lite extra soja som dressing.

 

Glöm inte att köpa hem:

230g EKO naturell tofu