fbpx

Örtmarinerad ugnsbakad tofu med persiljesås 

2 portioner

Är du ute efter en lättlagad middag som samtidigt är riktigt fräsch och förtrollande god? Då är ugnsbakad tofu något för dig. När du väljer örtmarinerad tofu är du garanterad ljuvlig smak av basilika, timjan och vitlök – du behöver alltså inte smaksätta tofun utan kan skiva den direkt ur förpackning! Otroligt gott kan vi lova.

Tips! Gillar du krisp? Tofun blir härligt krispig i ugnen när du skivar den tunt. I detta recept serveras tofun med quinoa, sparris, vitlök och rödlök. Pricken över i:et är att äta allt ihop med en smarrig persiljesås. Psst. Grönsakerna kan bytas ut hur du vill, välj gärna grönsaker i säsong.

Vår nyhet tofu örtmarinerad är ekologisk och lanserades under våren 2020. Den är riktigt bra i italienska rätter och är dessutom svensktillverkad i Vallentuna, som alltid. Du hittar den hos ICA, Hemköp och Willys. 

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

230 g yipin tofu örtmarinerad
1 citron
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
200 g sparris
flingsalt

Persiljesås:
1 knippe färsk persilja
1 dl valfri crème fraiche
½ dl passerade tomater
salt och peppar

Tillbehör:
färsk persilja
vit quinoa

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Dela örtmarinerad tofu och citron i tunna skivor. Skala vitlök, hacka rödlök och skölj sparrisen. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite flingsalt.

3. Ugnsbaka i cirka 15-20 min, beroende på hur krispig du vill ha den. 

4. Under tiden, hacka persilja och blanda ihop med resten av ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.

5. Blanda resterande persilja med kokt quinoa. Servera tillsammans med ugnsbakad tofu, grönsaker och sås. Njut!

Glöm inte att köpa hem:

Tofu örtmarinerad