fbpx

Panerade tofupinnar

3-4 portioner

Panerade tofupinnar eller fisk-ish-pinnar – kalla det vad du vill! Detta är en klockren variant på traditionella fiskpinnar, men helt vegansk. Om du vill laga mer växtbaserat, låta fisken vara ifred eller bara äta något riktigt gott så har du kommit rätt. Vi är övertygade om att detta kommer gå hem hos hela familjen. Enkel och god husmanskost med en twist!

Recept och foto kommer från receptkreatören och kokboksförfattaren Hedvig som har massor av andra smarriga recept. Dessa hittar på hennes Instagram eatnlive och matblogg eatnlive.se.

Du behöver:

400 g YiPin tofu naturell
1 dl majsmjöl
1 dl pankoströbröd
2 dl havremjölk
1 dl vetemjöl
2 tsk japansk soja
salt
peppar

Till servering:
havreris
ärtor

Eventuellt hemgjord dillsås

 

Så gör du:

1. Skär tofun i smala, avlånga bitar (likt fiskpinnar). Lägg tofun på hushållspapper och låt den torka.

2. Medan tofun ligger och torkar kan du förbereda de olika skålarna; en med majsmjöl, en med panko och en med havremjölk, mjöl, soja, salt och peppar.

3. Doppa varje tofustav i majsmjölet, sedan i vätskeblandningen och till sist i pankon. Stek frasiga i mycket olja och på medelvärme – några minuter på var sida.

4. Servera med till exempel havreris eller potatis, ärtor och dillsås gjord på Oatly iMat fraîche, färsk dill, citron, salt och peppar.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Naturell Tofu