fbpx

Krämig pasta med örtmarinerad tofu och tomatsås

2 portioner

Tofu pasta med krämig och smakrik tomatsås, ugnsbakade körsbärstomater och parmesan. Och färska örter på det. Dra oss baklänges så gott! Denna tomatpasta är helt enkelt ett måste att prova för pastaälskaren (och det är vi ju alla!).

Receptet är enkelt! Stjärnan i denna tofu pasta är nämligen vår örtmarinerade tofu som du bara steker på och serverar till pastan. Du gör receptet helt veganskt genom att välja en vegansk variant av parmesanost. Smaklig måltid!

Vår tofu örtmarinerad är ekologisk och lanserades under våren 2020. Den är riktigt bra i italienska rätter då den har en fyllig smak av basilika, timjan, vitlök och sojasås – dessutom är den svensktillverkad i Vallentuna.

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

230 g yipin tofu örtmarinerad
2 msk olivolja
pinjenötter
300 g pastasås (tomat)
körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Tillbehör:
tagliatelle
valfri riven parmesan
färsk basilika

Så gör du:

1. Skär tofun i ca. 1 cm tjocka skivor. Stek eller grilla på hög värme med olivolja tills den fått en krispig yta. Lägg undan tofun och rosta pinjenötterna.

2. Stek körsbärstomater i olivolja och pressa ned vitlöksklyftan. Häll i pastasås och puttra i ca. 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda pastasåsen med kokt pasta och rör om ordentligt. Servera din tofu pasta med örtmarinerad tofu, parmesan, basilika och pinjenötter.

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu Örtmarinerad