fbpx

Pepparkakscheesecake med apelsin och silkestofu

10–12 bitar

Älskar du pepparkakor? Låt oss då presentera den ultimata efterrätten för dig. Denna pepparkakscheesecake är enkel att baka och inte minst härligt krämig och fantastiskt god. Den är smaksatt med pepparkaka, apelsin och apelsinchoklad. Vi är övertygade om att den kommer gå hem hos hela familjen! För att göra den vegansk: välj växtbaserade ingredienser.

Silkestofu är den hemliga ingrediensen i detta recept som gör cheesecaken underbart krämig. Det är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Silkestofu är perfekt för att få bakverk och desserter riktigt krämiga och saftiga, och fungera också bra som äggersättning.

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

400 g yipin tofu silkesmjuk
200 g pepparkakor
100 g valfritt smör, ex. växtbaserat
1 nypa salt
200 g valfri färskost, ex växtbaserat
1 dl socker
1 msk citronjuice
1 nypa vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
1tsk malen kardemumma
finrivet apelsinskal från 1 apelsin
2 ½ dl valfri grädde, ex. växtbaserat

Tillbehör:
krossade pepparkakor
50 g choklad med apelsin, 70%

Så gör du:

1. Krossa pepparkakor och smält smör i en kastrull på låg värme. Rör ihop och placera jämnt i en springform (ca 24 cm i diameter). Ställ in i frysen tills kall.
 
2. I en matberedare eller blender, mixa tofu, färskost, socker, citronjuice, vaniljpulver, kardemumma och rivet apelsinskal till en slät och fluffig smet.
 
3. Vispa grädden i en separat skål. Blanda ned tofublandningen i den vispade grädden och häll den över pepparkaksbottnen.
 
4. Låt stå i frysen i ca 4h eller över natten.
 
5. Servera med pepparkakor och hackad apelsinchoklad, njut!

Glöm inte att köpa hem:

Tofu silkesmjuk