fbpx

Proteinrik vegansk chokladglass

Proteinrik vegansk chokladglass gjord på silkestofu – en riktig höjdare till sommaren! Detta är en 100% växtbaserad glass med härlig smak av choklad som både är god och riktigt enkel att göra. Eftersom den är gjord med silkestofu blir den även extra proteinrik! Servera som efterrätt i strut eller glasbägare och njut av den goda smaken. En garanterad smakupplevelse för såväl veganen, vegetarianen och/eller allätaren!

Du behöver:

400 g EKO Silkesmjuk Tofu
1,5 dl kakao
2 msk agavesirap
1,5 krm salt
4 dl vispbar, sötad sojagrädde
200 g ljus eller mörk choklad

 

Så gör du:

1. Mixa silkestofu, kakao, agavesirap och salt till en slät smet.

2. Vispa grädden hårt.

3. Vänd ned chokladsmeten i grädden tills det är helt blandat.

4. Hacka choklad och blanda ned i glassmeten.

5. Frys in glassmeten. Rör om med jämna mellanrum (gärna var 10:e minut) tills glassen fått önskad konsistens. Om du har glassmaskin kan du med fördel köra glassen i den. Servera glassen direkt eller spara den till ett senare tillfälle.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Silkesmjuk Tofu