fbpx

Krämig pumpasoppa med silkestofu

46 portioner

Denna krämiga pumpasoppa är en riktig höstfavorit och håller dig varm under kyligare månader. Den är lättlagad, värmande och helt växtbaserad. Med sina mjuka smaker av pumpa, vitlök och kokosmjölk är den en garanti för rika smakupplevelser!

Silkestofu är perfekt att mixa i soppor – det är den hemliga ingrediensen för att göra denna pumpasoppa riktigt krämig och fyllig. Dessutom tillför tofun extra protein till maträtten. En riktig win-win! Silkestofu är naturell i smaken och är betydligt mjukare än fast naturell tofu. Det gör att silkestofu även är utmärkt som bas i såser, desserter och äggstanning. YiPin tofu silkesmjuk kan hittas hos eller beställas in av Hemköp, Willys och Coop. 

Du behöver:

400g YiPin tofu silkesmjuk
1 butternutpumpa
3 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt
peppar
5 dl vatten
3 dl kokosmjölk
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk färsk ingefära (riven)
chiliflakes
växtbaserad crème fraîche
färsk timjan

 

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skala och tärna pumpan och morötterna. Skär löken i klyftor, dela vitlöksklyftorna och lägg allt på en ugnsplåt tillsammans med lite olivolja. Salta och peppra.

3. Ställ in mitt i ugnen i ca. 20 minuter eller tills pumpan är mjuk.

4. Koka upp vattnet, kokosmjölken, grönsaksbuljongen och ingefäran.

5. Tillsätt samtliga ingredienser från ugnsplåten i en mixer tillsammans med silkestofun. Mixa tills soppan är slät. Tillsätt 1–2 dl extra vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.

6. Toppa med chiliflakes, färsk timjan och en klick växtbaserad crème fraiche. Servera och njut av en riktigt krämig och smakrik pumpasoppa!

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Tofu Silkesmjuk