fbpx

Raw vegansk morotskaka med silkestofu

6–8 bitar

En av de absolut bästa bakverken går såklart till den älskade morotskakan. Här är ett recept på en raw vegansk morotskaka med silkestofu. Den är enkel att baka och behöver inte ugnsbakas utan sätts istället i frysen. Frostingen görs på cashewnötter och silkestofu som ger ett krämigt resultat när det mixas i en matberedare. Om du är ute efter ett bakverk som är mindre sött och uppfriskande så är denna morotskaka något för dig! Silkestofun ger den dessutom extra protein – toppen, eller hur?

Foto och recept är skapat av Sarah Jansén som är receptkreatör. Hon driver en Instagram med otrolig växtbaserad matinspiration! Du hittar fler av hennes goda recept på @vegansheart.

Silkestofu är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Den är perfekt att ha som frosting till kakor, och även i smet eller deg för att få bakverk och desserter riktigt krämiga, fluffiga och saftiga. Det fungerar också bra som äggersättning.

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

Du behöver:
2 dl havregryn
2 dl valnötter
1 morot, riven
1 tsk färsk ingefära
10 dadlar
1 tsk kanel
½ dl vatten

Frosting:
200 g yipin tofu silkesmjuk
1 dl cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
2 tsk citronjuice
3 msk agavesirap

 

Så gör du:

1. Blötlägg cashewnötterna i en bunke med varmt vatten, gärna i några timmar. Det gör att cashewnötterna mjuknar och blir lättare att mixa slätt. Om du har en mindre stark matberedare är detta steg extra viktigt.

2. I en matberedare, mixa havregryn, valnötter, morot och ingefära i ca en minut. Addera urkärnade dadlar, kanel och vatten och mixa tills det blir en deg. Lägg i en rektangulär form och ställ åt sidan.

3. Frosting: När cashewnötterna mjuknat, häll av vattnet och mixa nötterna tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Det ska bli en slät frosting. Lägg på toppen av kakan och ställ in i frysen en stund, tills frostingen stelnat.

4. Skär morotskakan i bitar och förvara i frysen, tina dem innan servering. Mums!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu silkesmjuk