Krämig risotto med svamp och örtmarinerad tofu
2 portioner
Du behöver:
230 g YiPin tofu örtmarinerad
2 msk valfritt smör
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
100 g färska champinjoner
2 dl risottoris, ex. arborio
1 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
½ dl valfri parmesan
salt och peppar
Tillbehör:
färsk persilja
riven parmesan
Så gör du:
1. Värm upp en gryta med smör och olja.
2. Krossa vitlök, hacka lök och skiva champinjoner. Tärna tofun i ca 1 cm tjocka kuber och stek i grytan tills gyllenbruna. Lägg tofun åt sidan.
3. Häll i risottoriset i grytan och bryn i några minuter tills det fått lite färg. Häll i vinet och låt koka bort på medelhög värme. Rör om ofta.
4. Häll i en ¼ av buljongen, rör om och låt koka in i riset. Upprepa med resten av buljongen. Det är klart efter ca 20 minuter när riset mjuknat och är krämigt.
5. Blanda i tofun. Riv och vänd ner parmesan, smaka av med salt och peppar. Toppa risotto med svamp och örtmarinerad tofu med färsk persilja.
© yipin 2020. ALL RIGHTS RESERVED.