fbpx

Krämig risotto med svamp och örtmarinerad tofu

2 portioner

Buon appetito! Dröm dig bort till Italien med denna krämiga risotto med svamp och örtmarinerad tofu. En perfekt kombination av krämighet och tuggmotstånd. Detta recept är enkelt att följa och är dessutom helt växtbaserat om du väljer vegansk parmesan och smör. Tofutips! Tofun blir riktigt god om du steker den i mindre bitar så att den får en gyllene och krispig yta.
 
Med vår nyhet tofu örtmarinerad får du växtbaserade maträtter inspirerade av det franska och italienska köket, på ett kick! Den är ekologisk och lanserades under våren 2020. Den är riktigt bra i italienska rätter då den har en fyllig smak av basilika och timjan – dessutom svensktillverkad i Vallentuna, som alltid. Du hittar den hos ICA, Hemköp och Willys.

Du behöver:

230 g YiPin tofu örtmarinerad
2 msk valfritt smör
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
100 g färska champinjoner
2 dl risottoris, ex. arborio
1 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
½ dl valfri parmesan
salt och peppar

Tillbehör:
färsk persilja
riven parmesan

 

Så gör du:

1. Värm upp en gryta med smör och olja.

2. Krossa vitlök, hacka lök och skiva champinjoner. Tärna tofun i ca 1 cm tjocka kuber och stek i grytan tills gyllenbruna. Lägg tofun åt sidan.

3. Häll i risottoriset i grytan och bryn i några minuter tills det fått lite färg. Häll i vinet och låt koka bort på medelhög värme. Rör om ofta.

4. Häll i en ¼ av buljongen, rör om och låt koka in i riset. Upprepa med resten av buljongen. Det är klart efter ca 20 minuter när riset mjuknat och är krämigt.

5. Blanda i tofun. Riv och vänd ner parmesan, smaka av med salt och peppar. Toppa risotto med svamp och örtmarinerad tofu med färsk persilja.

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu örtmarinerad