fbpx

Röd curry med tofu

4 portioner

En värmande och smakrik röd curry med tofu signerad receptkreatören Isabelle Salvenius. Wow säger vi bara! Ett riktigt klockrent recept för dig som älskar mycket smak och värmande grytor. I denna curry används naturell tofu som är delad i små kuber och steks på så den får stekyta innan den läggs i grytan. Väl i grytan drar tofun åt sig smaken bra om den får stå och puttra lite. Toppa med hackade jordnötter, chili flakes och lime för den ultimata grytupplevelsen. Mums!

Vill du ha tuggigare konsistens på tofun? Det går lika bra att använda yipin friterad tofu. Stek på den i några minuter så den får yta, och lägg sedan ned i grytan. Psst. Denna gryta med tofu är helt vegansk, vilket betyder att middagen kan serveras till nästintill alla. Toppen ju!

Se till att kolla in fler recept av fantastiska Isabelle Salvenius som inspirerar stort med veganska recept, och mycket tofu utlovas. Du hittar hennes Instagram här.

Du behöver:

400g yipin tofu naturell
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ broccoli
½ paprika
¼ påse asiatiska wokgrönsaker
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek eller chili
1 ½-2 tsk röd curry
1 burk kokosmjölk
1 ½ msk jordnötssmör
1 tärning grönsaksbuljong
saft från ½ lime
salt & peppar efter smak
65g färsk spenat

Tillbehör:
kokt ris
jordnötter
koriander
lime
chili flakes

 

 

Så gör du:

1. Koka ris. Tärna tofun i mindre bitar och stek på hög värme i olja och salt. Stek tills den blivit gyllene på båda sidor. Ställ åt sidan.

2. Hacka lök och vitlök. Stek i lite olja tills mjuk.

3. Hacka och tillsätt alla grönsaker och wokmix utom spenaten. Stek några minuter och tillsätt sedan tomatpuré, sambal och curry. Låt puttra en stund.

4. Addera kokosmjölk, jordnötssmör, lime och buljong. Smaka av med kryddor. Vänd ner tofun och spenaten några minuter innan servering.

5. Servera röd curry med tofu tillsammans med ris. Toppa med jordnötter, lime, chili flakes och koriander!

 

Glöm inte att köpa hem:

400g EKO tofu naturell