fbpx

Sallad med apelsinmarinerad tofu

2 portioner

Sallad med apelsinmarinerad tofu – fräsch, enkel och smakrik! Vill du slänga ihop en härlig sallad som är allt annat än tråkig? Här har du det perfekta receptet, helt växtbaserat. Genom att steka eller ugnsbaka tofun får den en krispig yta och här med en läskande smak av apelsin. Detta är ett recept som är värt att spara och återanvända i alla årstider – det blir inte uttjatat!

Du behöver:

230 g YiPin naturell tofu
2  port. bulgur
svartpeppar
örtsalt
saft från ½ apelsin
1  msk rapsolja
1  salladsmix påse (frisé & mâche)
1  hyvlad morot
1  näve hackade pistagenötter
1  granatäpple
3  msk tahini

 

 

Så gör du:

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Salta och smaka av.

2. Hyvla moroten med en potatisskalare och kärna ur granatäpplet.

3. Mixa ihop apelsinsaft, olja, örtsalt och svartpeppar. Skär tofun i ca. 1,5 cm tjocka skivor, pensla över apelsinmarinaden.

4. Stek eller grilla tofun på hög värme tills den har fått en härlig grillyta.

5. Blanda bulgur, salladsmix och morötter. Lägg på den grillade tofun och toppa med granatäpple, pistagenötter och tahini.

 

Glöm inte att köpa hem:

230g EKO naturell tofu