fbpx

Scrambled tofu – vegansk äggröra

2 portioner

Scrambled tofu – vegansk äggröra! Detta är det ultimata receptet för en växtbaserad frukost, lunch eller varför inte en härlig brunchbuffé? Trenden säger att scrambled tofu är vad som gäller och att den traditionella äggröran är värd att utmanas. Den veganska äggröran serveras på caféer och frukostrestauranger runt om i världen – och kanske snart även på din tallrik? Näringsjästen är en form av ostsubstitut som adderar extra smak till röran. Den går att hitta på de flesta större matbutiker, men kan uteslutas. 

Servera gärna med knaperstekt alspånsrökt tofu från YiPin så får du en komplett och riktigt god växtbaserad variant på äggröra och bacon!

Du behöver:

400 g YiPin Naturell Tofu
400 g YiPin Silkesmjuk Tofu
1-2 dl havregrädde
1 gul lök
2 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
2 krm gurkmeja
2 msk näringsjäst
svartpeppar
rapsolja
gräslök

 

Så gör du:

1. Hacka lök och stek tills mjukt i rapsolja.

2. Smula sönder tofun med händerna och stek några minuter.

3. Lägg i kryddorna, näringsjästen och grädden och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt lite mer grädde om det bl för torrt.

4. Toppa med lite mer svartpeppar och gräslök, servera!

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Silkesmjuk Tofu

EKO Naturell Tofu