fbpx

Scrambled tofu – god vegansk äggröra

2 portioner

Har du hört talas om scrambled tofu? Det är den ultimata varianten på vegansk äggröra. Sagolikt god, krämig och smakrik som gör det enkelt att välja bort ägg. Om du vill göra en lyxig växtbaserad frukost, lunch eller en härlig brunchbuffé – då är detta ett måste. Den blir extragod om du adderar näringsjäst, vilket är en inaktiv jäst med många näringsfördelar och smak likt ost. Näringsjäst går att hitta på de flesta större matbutiker.

Servera gärna med skivad och knaperstekt alspånsrökt tofu från yipin så får du en komplett och riktigt god vegansk äggröra och “bacon”. Hitta fler recept och massor av inspiration i vårt receptarkiv och på vår instagram.

Du behöver:

200 g yipin tofu naturell
200 g yipin tofu silkesmjuk (kan bytas mot 200 g yipin tofu naturell)
1–2 dl havregrädde
1 gul lök
2 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
2 krm gurkmeja
2 msk näringsjäst (kan uteslutas)
svartpeppar
rapsolja
gräslök

 

Så gör du:

1. Hacka lök och stek sedan i rapsolja tills den mjuknat.

2. Smula sönder tofun med händerna och stek tillsammans med löken i några minuter.

3. Blanda i kryddorna, näringsjästen och grädden i stekpannan och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt lite mer grädde om det blir för torrt.

4. Toppa med lite mer svartpeppar och gräslök. Servera och njut av en god vegansk äggröra!

 

Glöm inte att köpa hem:

400 g tofu silkesmjuk

 

400 g tofu naturell