fbpx

Scrambled tofu – god vegansk äggröra

2 portioner

Har du hört talas om scrambled tofu? Det är den ultimata varianten på vegansk äggröra. Sagolikt god, krämig och smakrik som gör det enkelt att välja bort ägg. Om du vill göra en lyxig växtbaserad frukost, lunch eller en härlig brunchbuffé – då är detta ett måste. Den blir extragod om du adderar näringsjäst, vilket är en inaktiv jäst med många näringsfördelar och smak likt ost. Näringsjäst går att hitta på de flesta större matbutiker.

Servera gärna med skivad och knaperstekt alspånsrökt tofu från yipin så får du en komplett och riktigt god vegansk äggröra och “bacon”. Hitta fler recept och massor av inspiration i vårt receptarkiv och på vår instagram.

Du behöver:

½ pkt 400 g yipin tofu silkesmjuk
½ pkt 400 g yipin tofu naturell 
rapsolja
1 liten gul lök
1–2 dl växtbaserad grädde
2 tsk vitlökspulver
2 krm gurkmeja
2 msk näringsjäst
svartpeppar
1 tsk salt

Topping:
salladslök
svartpeppar 

Så gör du:

1. Hacka gullöken och fräs den mjuk i rapsolja.

2. Smula sönder silkesmjuk tofu och fast naturell tofu med händerna. Stek på medelhög värme i ett par minuter.

3. Addera kryddor, näringsjäst och grädde, låt puttra i 5 min. Tillsätt mer grädde om det blir torrt.

4. Toppa med svartpeppar och salladslök. Servera och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

400 g tofu silkesmjuk

 

400 g tofu naturell