fbpx

Skagencheesecake med alspånsrökt tofu

6-8 bitar

Skagencheesecake med alspånsrökt tofu – ett måste till festligheter och kalas som dessutom är 100% växtbaserad! Detta är en lyxig och riktigt god cheesecake med vegansk krämig skagenröra. Bitarna av mångas favorit alspånsrökt tofu gör den extra god, med en smak som kan liknas vid rökt lax eller skinka. Denna cheesecake passar utmärkt på buffén i midsommar och andra festligheter som kan njutas av såväl veganen som allätaren. Dessutom är den är snäll mot miljön och kan göra buffén lite mer grön!

Du behöver:

Botten
200 g kavring
75 g växtbaserat smör

Fyllning
230 g YiPin tofu alspånsrökt
400 g vegansk cream cheese
80 g tångrom
1 st rödlök (finhackad)
1 citron (zest + saft)
1 kruka färsk dill
salt

 

Så gör du:

1. Smält smöret och mixa kavring. Blanda sedan smör och kavring. Tryck ut kavringen i botten av en form med avtagbara kanter. Låt den stå i kylen medan du gör skagenröran.

2. Skär den alspånsrökta tofun i småkuber och hacka dill och lägg i en skål. Blanda i cream cheese, tångrom, rödlök, citronzest och citronsaft i skålen. Smaka av med salt.

3. Ta fram botten från kylskåpet och fyll den med skagenröran.

4. Låt stå i kylen 2-3 timmar före servering. Dekorera med tärnad alspånsrökt tofu, dill och tångkaviar.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Alspånsrökt Tofu