fbpx

Sommartårta med vit choklad och jordgubbar

Sommartårta med vit choklad och jordgubbar – en växtbaserad variant av en klassisk jordgubbstårta! Den är helt perfekt att bjuda på i midsommar och till sommarens festligheter som kan låta fler att njuta av desserten. Fyllningen blir härligt krämig tack vare den hemliga ingrediensen silkestofu och smaken av vit choklad ger tårtan det där lilla extra. Dessutom är den enkel att göra – välj själv om du vill baka en egen tårtbotten enligt annat recept eller använda en färdig. Med denna tårta toppad med massor av färska jordgubbar kan du inte gå fel. Såväl veganen som allätaren kommer att tacka dig!

Du behöver:

400 g YiPin tofu silkesmjuk
200 g vit choklad
valfri tårtbotten
3 dl växtbaserad grädde
2 dl jordgubbssylt
1 l färska jordgubbar

Så gör du:

1. Smält chokladen i ett vattenbad.

2. Lägg silkestofun i en skål och vispa med en elvisp till en slät konsistens. Häll i den smälta chokladen och fortsätt vispa.

3. Låt stå i kylskåpet ett par timmar.

4. Varva tårtbotten, grädde, sylt och chokladfyllningen. Toppa med jordgubbar.

Glöm inte att köpa hem:

EKO Silkesmjuk Tofu