fbpx

Stroganoff med alspånsrökt tofu

2 portioner

Stroganoff med alspånsrökt tofu – svensk husmanskost i modern och växtbaserad tappning. Den rökiga smaken från den alspånsrökta tofun gör att den passar perfekt som veganskt alternativt till korv. Tofustroganoff är minst lika gott som originalet, och samtidigt mycket snällare mot klimatet. Varför inte testa detta recept inför nästa familjemiddag?

Du behöver:

230 g alspånsrökt tofu
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2,5 dl havregrädde
1/2 msk sojasås
1 msk matolja
Salt och peppar

Så gör du:

1. Hacka löken och skär tofun i fina strimlor. Fräs lök och tofu i matolja eller smör, tills de fått en gyllenbrun yta.

2. Tillsätt tomatpuré, sojasås, pressad vitlök, krossade tomater och havregrädde. Låt sjuda ihop. Smaka av med salt och peppar.

3. Toppa med färsk persilja, servera och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Alspånsrökt Tofu