fbpx

Sushiwrap med tofu, äpple och avokado

2 portioner (4 st wraps)

Är du den som sällan blir mätt på vanlig sushi? Du är inte ensam kan vi lova. Här är lösningen på problemet – sushiwrap med tofu, äpple och avokado a la Louise Laurenius. Det är en sushi extra allt som faktiskt mättar! Det bästa av allt är att det är enkelt att göra och inte alls särskilt tidskrävande. Toppen, eller hur?

Denna magiska uppfinning kallas ursprungligen för onirigazu och kommer från Japan. Det är en slags kombination av en sushi makirulle och en wrap. Just denna är 100% växtbaserad och fylld med smakrik tofu som marineras med sojasås och sambal oelek. Genom att ugnsbaka tofun får den också ett härligt krisp! 

Detta fantastiska recept är skapat av receptkreatören och matfotografen Louise Laurenius. Hon driver matbloggen primaveracontent.se där hon delar med sig av massor av inspirerande och goda växtbaserade recept! Du hittar även henne på Instagram under @citroncest.blogg.se. Vi kan varmt rekommendera att prova fler av hennes underbart goda och spännande maträtter. Du kommer inte ångra dig!

Vi tipsar om att välja vår 230 g tofu naturell till denna rätt då den är extra fast, vilket gör att du slipper pressa den på vatten. Dessutom drar den åt sig smaker som ett riktigt pro! YiPin 230 g tofu naturell kan hittas på och beställas in av ICA.

Du behöver:

230 g YiPin tofu naturell
2 noriark
2 dl kokt sushiris, kallt
½ äpple
25 g bladspenat
½ avokado

Marinad:
1 msk soja
1 msk risvinäger
1 tsk agavesirap 
1 tsk sambal oelek

Tillbehör:
1 vårlök
1 tsk sesamfrön
1 lime
koriander

 

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela tofun i två skivor. Blanda marinaden och häll den över tofun, låt stå i 20 min.

2. Ugnsbaka tofun i 15 min, vänd efter halva tiden.

3. Lägg plastfolie på din arbetsbänk, lägg ett noriark på. Forma ¼ av riset till en fyrkant och lägg mitt på noriarket.

4. Toppa med tofu, skivat äpple, avokado, spenat och sist ett lager ris. Vik in kanterna mot mitten, fäst med folie.

5. Lägg i kylen i 5 min och skär sedan på hälften. Strö över sesamfrön, skivad vårlök, koriander och pressad lime.

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g tofu naturell

(extra fast)