fbpx

Svartkålspasta med alspånsrökt tofu – Portionen under tian

4 portioner

*I betalt samarbete med Portionen under tian*.

“…en produkt jag verkligen älskar och handlar ofta är den alspånsrökta tofun från @yipin.se som är tillverkad här i Sverige. Alltså den är genialisk!! Så god och enkel att tillreda på en mängd sätt tex. att steka krispig” – Hanna Olvenmark.

Hanna driver Portionen under tian, en matblogg och Instagram med fokus på vegetarisk, god och billig mat. Hon är idag en stor matinspiratör som släppt två kokböcker, med en tredje på gång! När vi fick veta att hon älskade vår alspånsrökta tofu blev vi såklart väldigt glada. Här har hon tagit fram en fantastiskt god svartkålspasta med vår alspånsrökta tofu. Den erbjuder massor av smak, krämighet och inte minst krisp av knaperstekt alspånsrökt tofu. Prova receptet och njut!

Alspånsrökt tofu passar perfekt som alternativ till bacon och skinka. Den är inte bara god och enkel att hantera – den är också snällt mot miljön och låter djuren vara ifred. Du hittar yipin alspånsrökt tofu på ICA, Hemköp, Coop och Willys.

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

½ pkt 230 g yipin tofu alspånsrökt
1 msk soja, gärna japansk
olja att steka i
salt & svartpeppar
200 g svart -eller grönkål
2 st vitlöksklyftor
1 dl växtbaserad grädde
2 dl pastavatten (detta får du när du kokar pastan)
4 port valfri pasta
valfri riven ost

 

Så gör du:

1. Koka upp vatten till pasta.

2. Hacka tofun i små bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs tofubitarna i olja och soja tills de blivit knaperstekta. Ställ åt sidan.
3. Lägg i pastan i vattnet och koka enligt anvisningar på paketet.

4. Skär kålen i bitar. Hacka vitlök fint. Fräs vitlök och kål i en panna till kålen har mjuknat. Slå på grädden och pastavatten, och rör om. Lägg i den kokta pastan.

5. Salta och peppra (använd gärna svartpepparkvarn).

6. Servera din svartkålspasta på tallrikar och toppa med den knaperstekta tofun, svartpeppar och ev. lite riven ost.

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g tofu alspånsrökt