fbpx

Tacos med krispig tofu

4 portioner

 

Tacos med krispig tofu – ett vinnande koncept! Tacos går ju att göra på så många sätt, så varför inte prova en växtbaserad variant till den stundande tacofredagen? Denna asiatiska tacos är fylld med naturell tofu i en mumsig marinad, avokado, surkål och gurka för att sedan toppas med färsk mynta. Ja, ni hör ju. Mums! Vi vågar nästan påstå att detta är den godaste tacosen som vi någonsin provat och vi tror att du kommer att hålla med. Receptet kommer från kokboken Dietistens val – vardagsmat som gör skillnad. Andra fantastiska recept går att hitta på deras hemsida.

Du behöver:

400 g YiPin naturell tofu
4 msk gochujangpasta
1 msk risvinäger
½ dl panko
1-2 st avokado
½ gurka
1 dl vegansk majonnäs
2 dl surkål
8 små tortillabröd
2 tsk japansk soja
2 msk rapsolja

Valfritt: 2 kvistar mynta

 

 

Så gör du:

1. Torka tofun med hushållspapper eller med en ren kökshandduk. Skär i kuber.

2. Blanda gochujangpasta, risvinäger och soja i en skål. Lägg tofun i marinaden och blanda.

3. Häll upp pankon på ett fat och vänd tofun i den. Hetta upp oljan i en panna och stek tofun krispig.

4. Blanda ner majonnäsen i skålen med resterna av marinaden. Dela avokado och gurka i mindre bitar.

5. Servera nystekt tofu med avokado, gurka, surkål och gochujangmajonnäs i tortillabröd. Strö över myntablad om du vill.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Naturell Tofu