fbpx

Tempeh bowl med glasnudlar

4 portioner

Tempeh bowl med glasnudlar – en proteinrik rätt med härliga asiatiska smakinfluenser. Denna bowl är 100% växtbaserad, klimatsmart och enkel att tillaga! Samtidigt följer du trenden – tempeh är nämligen ett protein som växer i popularitet och är gjort på fermenterade sojabönor. YiPins Tempeh är dessutom ekologisk och producerad i Sverige, en schysst råvara helt enkelt. Om du ännu inte provat är det dags nu och vi är övertygade om att det kan bli din nya favorit. Vill du ha en lunch eller middag på ett kick, men som samtidigt erbjuder en god smakupplevelse? Då har du hittat rätt! 

Du behöver:

200 g YiPin EKO Naturell Tempeh
1 pkt glasnudlar
100 g grönkål
200 g rödkål
250 g grön sparris
250 g sojabönor, tinade
1 msk japansk sojasås
2 msk sesamolja
1 röd chili
olja att steka i
salt
sesamfrön
ev. koriander

 

Så gör du:

1. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp ev. nudlarna i mindre bitar.

2. Skär bort den grova stjälken på grönkålen och skär bladen i mindre bitar. Strimla rödkålen, skär upp chilin och skär den gröna sparrisen i mindre bitar.

3. Skär bort den nedre delen av sparrisen. Stek i olja i 3-4 min per sida.

4. Stek tempeh på medelvärme i lite olja, japansk sojasås och sesamolja, tills den får en stekyta (ca. 2-3 min).

5. Lägg allt i en bowl. Börja med glasnudlarna och lägg sedan på strimlad rödkål, sojabönor, grönkål, stekt grön sparris, tempeh. Toppa med chili, sesamfrön och ev. koriander.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Naturell Tempeh