fbpx

Tempeh bowl med glasnudlar

4 portioner

Tempeh bowl med glasnudlar – en proteinrik rätt med härliga asiatiska smakinfluenser. Denna bowl är 100% växtbaserad, klimatsmart och enkel att tillaga! Om du ännu inte provat tempeh så är det dags nu och vi är övertygade om att det kan bli din nya favorit. Vill du ha en lunch eller middag på ett kick, men som samtidigt erbjuder en god smakupplevelse? Då har du hittat rätt! 

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock.

Vår tempeh görs på fermenterade sojabönor och har ett högt proteininnehåll – 20g protein per 100g! Tempeh har ett bra tuggmotstånd med en naturell men nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Tempeh hittas på och kan tas in av ICA, Coop, Hemköp och Willys. Från och med vecka 11 är den en nyhet även hos ICA. Mer tempeh åt folket helt enkelt!

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv

Du behöver:

200 g yipin tempeh naturell
1 pkt glasnudlar
100 g grönkål
200 g rödkål
250 g grön sparris
250 g sojabönor, tinade
1 msk japansk sojasås
2 msk sesamolja
1 röd chili
olja att steka i
salt
sesamfrön
ev. koriander

 

Så gör du:

1. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp ev. nudlarna i mindre bitar.

2. Skär bort den grova stjälken på grönkålen och skär bladen i mindre bitar. Strimla rödkålen, skär upp chilin och skär den gröna sparrisen i mindre bitar.

3. Skär bort den nedre delen av sparrisen. Stek i olja i 3-4 min per sida.

4. Stek tempeh på medelvärme i lite olja, japansk sojasås och sesamolja, tills den får en stekyta (ca. 2-3 min).

5. Lägg allt i en bowl. Börja med glasnudlarna och lägg sedan på strimlad rödkål, sojabönor, grönkål, stekt grön sparris, tempeh. Toppa med chili, sesamfrön och ev. koriander.

 

Glöm inte att köpa hem:

Naturell Tempeh