fbpx

Tempeh bowl med quinoa

2 portioner

Tempeh bowl med quinoa – en skål full av protein som får smaklökarna att dansa! Denna bowl är både hälsosam, klimatsmart, snabb och enkel att tillaga, dessutom är den 100% västbaserad! Om du ännu inte provat är det dags nu – vi är övertygade om att det kan bli din nya favorit. Med en bowl som denna kan lunchen inte bli annat än lyckad. Servera och njut!

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock.

Vår tempeh görs på fermenterade sojabönor och har ett högt proteininnehåll – 20g protein per 100g! Tempeh har ett bra tuggmotstånd med en naturell men nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Tempeh hittas på och kan tas in av ICA, Coop, Hemköp och Willys. Från och med vecka 11 är den en nyhet även hos ICA. Mer tempeh åt folket helt enkelt!

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv

Du behöver:

200 g yipin tempeh naturell
2 portioner vit quinoa
1 msk rapsolja
1 msk ljus sojasås
3 msk pumpafrön
½ gurka
60 g babyspenat
2 msk sesamfrön
2 dl solrosskott
¼ rödkålshuvud
1 spetspaprika

 

Så gör du:

1. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Salta och smaka av.

2. Rosta sesamfrön och pumpafrön i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.

3. Skölj av babyspenaten och skiva sedan gurkan, rödkålen och spetspaprikan.

4. Stek tempeh på medelhög värme i rapsolja och ljus sojasås tills den fått en krispig yta.

5. Servera i en skål och toppa med sesamfrön.

 

Glöm inte att köpa hem:

tempeh naturell