fbpx

Tempeh bowl med quinoa

2 portioner

Tempeh bowl med quinoa – en skål full av protein som får smaklökarna att dansa! Denna bowl är både hälsosam, klimatsmart, snabb och enkel att tillaga, dessutom är den 100% västbaserad! Tempeh är det nya trendiga proteinet som får ta allt mer plats på tallriken i Sverige, och det är den verkligen värd! Det är gjort på fermenterade sojabönor, och YiPins Tempeh är dessutom ekologisk och producerad i Sverige. Om du ännu inte provat är det dags nu – vi är övertygade om att det kan bli din nya favorit. Med en bowl som denna kan lunchen inte bli annat än lyckad. Servera och njut!

Du behöver:

2 portioner vit quinoa
200 g YiPin EKO Tempeh Naturell
1 msk rapsolja
1 msk ljus sojasås
3 msk pumpafrön
½ gurka
60 g babyspenat
2 msk sesamfrön
2 dl solrosskott
¼ rödkålshuvud
1 spetspaprika

 

Så gör du:

1. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Salta och smaka av.

2. Rosta sesamfrön och pumpafrön i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.

3. Skölj av babyspenaten och skiva sedan gurkan, rödkålen och spetspaprikan.

4. Stek tempeh på medelhög värme i rapsolja och ljus sojasås tills den fått en krispig yta.

5. Servera i en skål och toppa med sesamfrön.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Naturell Tempeh