fbpx

Tempeh bowl med quinoa

2 portioner

Tempeh bowl med quinoa – en skål full av protein som får smaklökarna att dansa! Denna bowl är både hälsosam, klimatsmart, snabb och enkel att tillaga, dessutom är den 100% västbaserad!

Tempeh är det nya trendiga proteinet som får ta allt mer plats på tallriken i Sverige, och det är den verkligen värd! Det är gjort på fermenterade sojabönor, och vår tempeh är dessutom ekologisk och producerad i Sverige. Om du ännu inte provat är det dags nu – vi är övertygade om att det kan bli din nya favorit. Med en bowl som denna kan lunchen inte bli annat än lyckad. Servera och njut!

yipin tempeh naturell kan hittas på och beställas in av Hemköp och Willys.

Du behöver:

2 portioner vit quinoa
200 g yipin tempeh naturell
1 msk rapsolja
1 msk ljus sojasås
3 msk pumpafrön
½ gurka
60 g babyspenat
2 msk sesamfrön
2 dl solrosskott
¼ rödkålshuvud
1 spetspaprika

 

Så gör du:

1. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Salta och smaka av.

2. Rosta sesamfrön och pumpafrön i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.

3. Skölj av babyspenaten och skiva sedan gurkan, rödkålen och spetspaprikan.

4. Stek tempeh på medelhög värme i rapsolja och ljus sojasås tills den fått en krispig yta.

5. Servera i en skål och toppa med sesamfrön.

 

Glöm inte att köpa hem:

200 g tempeh naturell