fbpx

Tempeh wrap med BBQ-sås 

4 portioner

Ta picknicken och lunchen till nästa nivå med en smakrik tempeh wrap! Den är god både varm som kall och är färdig på ett kick. Det bästa av allt? Du kan variera innehållet precis hur du vill! Men en sak är säker: du kommer ångra dig om du inte fyller den med BBQ-stekt tempeh.

Vår färdigtärnade tempeh steker du enkelt i BBQ-sås och blir magiskt god om den får lite gyllene stekyta. Stek till den får yta för ett krispigt yttre. Mums! 

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick bland annat briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock.

yipin tempeh görs på fermenterade sojabönor och har ett högt proteininnehåll – 20g protein per 100g! Den har ett bra tuggmotstånd med en naturell men nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Stek den på hög värme för att få en härligt krispig yta. Tempeh hittas på och kan tas in av Hemköp och Willys. Från och med vecka 11 är den en nyhet även hos ICA och Coop. Mer tempeh åt folket helt enkelt!

Hitta fler förtrollande goda recept med tempeh på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

200g yipin tempeh naturell
matfett
BBQ-krydda eller sås
4 stora tortillabröd
2 avokado
½ dl valfri crème fraiche, t.ex vegansk
1 vitlöksklyfta
1 msk lime
salt och peppar
krispsallad
coleslaw
picklad rödlök
koriander

Så gör du:

1. Stek tempeh i matfett på medelhög värme tillsammans med BBQ-krydda/sås.

2. Mixa eller mosa avokado och blanda med fraiche, vitlök och lime till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

3. Fyll wraps med avokadokräm, krispsallad, coleslaw, picklad rödlök och tempeh. Toppa med sesamfrön, koriander och lime. Njut av en god tempeh wrap på t.ex. picknick!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tempeh naturell