fbpx

Grillad toast med alspånsrökt tofu och pesto

2 portioner

En perfekt toast har ett frasigt yttre med krämig fyllning, ost, skinka och inte minst: massor av smak. Det är precis vad denna grillade macka erbjuder! Med alspånsrökt tofu tillför du god konsistens och rökig umami-smak till vilken macka som helst. Toppa med valfri mozzarella, pesto och soltorkade tomater. För en vegansk variant, välj växtbaserade alternativ till pesto och mozzarella. Ät och njut – dina smaklökar är garanterad en färd till mackhimmelen. Ma(c)kalöst gott helt enkelt!

Alspånsrökt tofu är ett bra alternativ till skinka – skiva eller hyvla den och lägg på mackan! Om du känner för en lyxig toast är detta ett perfekt recept för dig, men det går lika bra att hålla det simpelt med bara alspånsrökt tofu och valfri grönsak. Fördelen med alspånsrökt tofu? Den är inte bara god och enkel att hantera – den är också snällt mot miljön och låter djuren vara ifred! Psst! yipin alspånsrökt tofu kan hittas på och tas in av ICA, Hemköp, Coop och Willys.

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

230 g yipin tofu alspånsrökt
25 g pinjenötter
1 kruka basilika
½ dl valfri parmesan
½ dl olivolja
salt och peppar
2 skivor surdegsbröd
valfritt smör
valfri mozzarella
ruccola
soltorkade tomater

Så gör du:

1. För att göra peston, mixa pinjenötter, basilika och parmesan i en matberedare en kort stund. Tillsätt sedan olivolja, salt och peppar och mixa tills len. Alternativ: välj en färdig pesto.

2. Skiva alspånsrökt tofu och mozzarella i cirka ½ cm tjocka skivor.

3. Bred ett lager pesto på två skivor surdegsbröd. Lägg på några blad ruccola, alspånsrökt tofu, mozzarella och soltorkade tomater. Lägg på andra brödskivan.

4. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek brödskivorna på medelhög värme i ca 2 min/sida.

5. Dela din toast på mitten och servera direkt. Mums!

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g tofu alspånsrökt