fbpx

tofu med nudlar, grönsaker och jordnötssås

4 portioner

Krispig tofu med nudlar, regnbågsgrönsaker och jordnötssås – en garanti för stående ovationer! Vi är nästan övertygade om att denna rätt är perfekt för att konvertera en eventuell tofuskeptiker till tofufantast. Detta recept är inte bara otroligt gott, den är också enkel att laga och kräver inte lång tid i köket.

Tofun kan med fördel stekas gyllene och krispig och som tillsammans med jordnötssåsen blir härligt smakrik. Pricken över i:et är hinten av lime och knapriga cashewnötter vid servering, mums! För att tofun ska få ett extra krispigt resultat tipsar vi om att använda vår nylanserade och extra fasta 230 g YiPin tofu naturell. Då är det även mindre behov av pressning eftersom den innehåller mindre vätska än många andra naturella tofuvarianter.

Foto av och recept på tofu med nudlar är skapat av “Pralinsystrarna” Linda och Jenny. Du hittar fler underbara recept av dem på deras Instagram @pralinsystrarna och matblogg på foodfolder.se/pralinsystrarna.

Du behöver:

230 g YiPin tofu naturell
150 g glasnudlar
2 msk olivolja
1 dl cashewnötter
2 morötter
1 röd paprika
250 g rödkål
1 dl solrosskott

Jordnötssås:

1 vitlöksklyfta
5 msk jordnötssmör
4 msk vatten
2 msk japansk ljus soja
1-2 msk sirap
1 msk sesamolja
1 pressad lime
2 krm salt

Tillbehör:

chili flakes
koriander
lime
 

 

 

 

Så gör du:

1. Jordnötssås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser och vispa till en slät sås. Smaka av med salt.

2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Blanda nudlarna med hälften av jordnötssåsen.

3. Tärna tofun och stek i en panna med olivolja tills de fått yta. Blanda tofun med resten av jordnötssåsen.

4. Grovhacka cashewnötter och rosta dem i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg nötterna åt sidan. Skala och finstrimla alla grönsaker.

5. Fördela nudlar i skålar och lägg på den stekta tofun och grönsakerna. Toppa med rostade cashewnötter, chiliflakes, lime och koriander.

 

Glöm inte att köpa hem:

230g EKO naturell tofu