fbpx

Vegansk stroganoff med tofu

4 portioner

Och den godaste veganska stroganoffen går till… tofu stroganoff med alspånsrökt tofu! Detta är ett av våra favoritrecept här på tofufabriken, och vi tror att det kan bli en favorit hos dig och familjen också. Den rökiga smaken från alspånsrökt tofu gör att den passar perfekt som alternativt till korv. Prova och njut!

Precis som en traditionell korv stroganoff är såsen tomatbaserad, smakrik och krämig. Du lagar den också på mindre än 30 minuter vilket gör den till en klockren vardagsräddare. Servera gärna med ris och färsk persilja.

Hitta fler förtrollande goda recept med alspånsrökt tofu på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

2 x 230 g yipin tofu alspånsrökt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 msk rapsolja
½ msk vetemjöl
2 ½ dl havregrädde
5 msk tomatpuré
1 msk sojasås
2 tsk paprikapulver
salt och peppar

Tillbehör
färsk persilja
ris

Så gör du:

1. Skiva tofun i cirka 1.5 cm tjocka stavar. Hacka lök och finhacka vitlök. Skär paprika i mindre bitar.

2. Stek lök och vitlök i rapsolja tills de fått gyllenbrun färg.

3. Ha i ytterligare 1 msk olja och blanda i vetemjöl. Rör om väl.

4. Lägg i tofu och paprika i pannan. Tillsätt grädde, tomatpuré, sojasås och paprikapulver. Låt puttra på låg värme en stund och smaka av med salt och rejält med peppar.

5. Servera tofu stroganoff med kokt ris och färsk persilja.

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g tofu alspånsrökt