Davids favoritrecept
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 2 x 230g Yipin alspånsrökt tofu
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd paprika
  • ½ msk vetemjöl
  • 2 ½ dl valfri matgrädde
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 msk japansk sojasås
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar

Tillbehör

  • färsk persilja
  • ris

Tips!

Köp alspånsrökt tofu på mathem.

Så gör du

  1. Skiva tofun i 1,5 cm tjocka stavar. Hacka lök och finhacka vitlök. Skär sedan paprika i mindre bitar.
  2. Värm upp en stekpanna med olja på medelhög värme. Stek lök, vitlök och alspånsrökt tofu tills tofun fått en krispig och gyllene stekyta.
  3. Sänk värmen något och ha i ytterligare 1 msk olja och blanda sist i vetemjöl. Rör om väl.
  4. Lägg i paprika i pannan. Tillsätt sedan grädde, tomatpuré, sojasås och paprikapulver och låt därefter puttra på låg värme en stund och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera din tofu stroganoff med kokt ris och färsk persilja!

 

Rökt tofu stroganoff = en vardagsräddare!

Grattis! Du har hittat det bästa alternativet till korv och skinka! Naturligtvis menar vi alspånsrökt tofu, en tofu som vi röker själva med äkta alspån på vår lilla tofufabrik i Vallentuna (ja, vi är väldigt stolta!). Tofuns djupa, rökiga smak och fasta konsistens gör den till ett utmärkt alternativ till korv i en vegansk stroganoff, eller skinka eller bacon i en carbonara. Men även hyvlad som pålägg på mackan!