fbpx

Tofu tikka masala med friterad tofu

2 portioner

Det bästa med höst och vinter måste vara alla värmande grytor. En tofu tikka masala med friterad tofu är en lättlagad middag med indiska smaker som gör det enklare att ta sig igenom kallare månader. Det är få ingredienser, snabblagat och samtidigt otroligt gott! Den friterade tofun drar åt sig smaker som ett proffs, vilket gör att den är perfekt i en gryta! Den har ett bra tuggmotstånd med en krispig yta och saftig konsistens. För den som inte ätit så mycket tofu tidigare eller som har svårt för naturell tofus konsistens i sin råa form, så är friterad tofu riktigt bra att börja med!

Tips! Friterad tofu passar perfekt i alla typer av grytor. Om du gillar en mjukare konsistens på den friterade tofun tipsar vi om att lägga ned den direkt i grytan när den kokar. För lite extra krisp är det bara att följa receptet och steka den friterade tofun i olja.

Servera tofu tikka masala med friterad tofu tillsammans med ris och koriander. Vi är övertygade om att det kommer bli en succé!

Du behöver:

200 g YiPin tofu friterad
rapsolja
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
1 msk tomatpuré
1 tsk riven färsk ingefära
1 ½ msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl valfri matlagningsgrädde
salt och peppar
 
Tillbehör:
färsk koriander
naanbröd
ris

Så gör du:

1. Hetta upp olja i en gryta. Hacka och fräs vitlök och lök tills de får en gyllene färg. Lägg i tofun och stek tills den fått yta.

2. Tillsätt tomatpuré, ingefära och garam masala. Häll i krossade tomater och matlagningsgrädde och rör om. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca. 15 min.

3. Under tiden, koka upp ris och värm på naanbröd.

4. Toppa tofu tikka masala med färsk koriander, servera och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO tofu friterad