fbpx

Tofu wok med cashew och lime

2 portioner

Tofu wok är den utmärkta vardagsräddaren! Detta recept erbjuder massor av smaker som lime, sojasås och paprika. Dessutom tillför  friterad tofu och cashewnötter det ultimata krispet. Tofun är färdigfriterad och smaksätts med en riktigt god marinad. Detta är en måltid som är superenkel att laga och kräver minimal tid i köket. Glömde vi säga att de är god också? För det är den.

Vår friterade tofu är stjärnan i rätten och passar perfekt i såväl grytor, sallader som wok. Den är en höjdare på att dra till sig smaker – ju längre du låter den marineras, desto djupare smak får den. Gillar du när din tofu är riktigt krispig? Stek den ordentligt i matfett/olja så att den får en mörkt gyllenbrun yta. Mer krrrisp åt folket!

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

200 g yipin tofu friterad
2 tsk riven färsk ingefära
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk soja
limejuice från ½ lime
1 röd chili
1 burk minimajs
½ broccolihuvud
½ röd paprika
2 port. valfria nudlar
½ dl cashewnötter

 

Så gör du:

1. Blanda ihop ingefära, olja, vatten, soja och limejuice i en bunke. Vänd ner den friterade tofun och låt vila i kylen.

2. Under tiden, dela alla grönsaker. Hetta upp en wokpanna med lite matfett. Stek den friterade tofun tills den får yta, tillsätt grönsakerna och fortsätt tills de mjuknat något.

3. Koka nudlar enligt beskrivning på förpackning, häll sedan av och
lägg i wokpannan. Smaka av med salt och peppar. Om woken känns torr, tillsätt lika många delar vatten som soja.

4. I en stekpanna, rosta cashewnötter tills de blivit lite mörka. Toppa din tofu wok med cashewnötter, koriander och lime. Glöm inte att njuta!

 

Glöm inte att köpa hem:

tofu friterad